Breaking news

Marin Cilic l-a învins pe Kei Nishikori în finala US Open, câștigând astfel primul său titlu de Grand Slam

loading...

Marin Cilic este noul Rege al cimentului american de la US Open 2014. Croatul își trece în palmares primul său titlu de Grand Slam după ce luni seară l-a învins în trei seturi pe japonezul Kei Nishikori.

marin cilic - us open 2014Marin Cilic, numărul 16 mondial, și-a adjudecat luni seară, la New York, trofeul competiției de simplu masculin de la US Open, după ce s-a impus în mod clar, în trei seturi, în fața japonezului Kei Nishikori.

După nici două ore de joc, croatul și-a adjudecat finala în trei seturi identice, scor 6-3, 6-3, 6-3.

Marin Cilic și-a adjudecat primul set al finalei disputate cu japonezul Kei Nishikori, după 36 de minute de joc, cu scorul de 6-3, grație brake-ului realizat la scorul de 2-2.

În setul doi, la scorul de 1-1, croatul a reușit brake cu a doua minge, preluând conducerea cu 2-1 și mai apoi cu 3-1 pe propriul serviciu, după ce i-a anulat japonezului două mingi de re-brake.

Croatul a continuat să facă legea pe terenul de tenis reușind al doilea brake al setului doi la scorul de 4-2. A urmat la serviciu și după ce i-a anulat japonezului două mingi de re-brake, croatul a contestat o minge, a pierdut punctul, Nishikori a trecut în avantaj apoi a făcut re-brake.

Marin Cilic a reușit însă să încheie setul doi cu 6-3, pe serviciul japonezului, după alte 37 de minute de joc.

Croatul a servit primul în setul trei, și după ce a condus cu 40-0, s-a văzut egalat în game, a trecut în avantaj, din nou a ratat mingea de închidere a serviciului. Abia cu cea de-a cincea minge a reușit să își adjudece game-ul de serviciu.

Scăpat din clinci, Ciclic și-a dat din nou drumul la joc, a făcut brake la scorul de 2-1, și mai apoi s-a distanțat la 4-1 pe propriul serviciu, fiind la doar două game-uri de primul titlu de Grand Slam din carieră.

Numai că serviciul croatului s-a gripat rău de tot la scorul de 4-2 și a fost cât pe ce să îl piardă. Marin Ciclic și-a adjudecat serviciul abia după ce i-a anulat japonezului trei mingi de re-brake.

La 5-3, Marin Cilic a servit pentru trofeu, și după ce a condus cu 40-0, a făcut dublă greșeală, iar mai apoi a trimis în colțul terenului și a închis meciul.

Astfel că la cei 26 de ani și la a șasea participare la US Open, croatul își trece în palmares trofeul în ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Victoria de la New York îi va aduce 2000 de puncte ATP și un cec în valoare de 3 milioane de dolari. În timp ce învinsul japonezul Kei Nishikori va încasa 1.450.000 de dolari și 1200 puncte ATP.

Cele 2000 de puncte ATP îl vor propulsa pe Marin Cilic, de marți, până pe locul 9 mondial.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata