Breaking news

Marian Oprea, desemnat atletul anului 2013 în România

loading...

Marian Oprea a fost desemnat miercuri, în cadrul Galei Atletismului Românesc, drept atletul anului 2013 în România. Distincția i-a fost înmânată de Ministrul Sportului, Nicolae Bănicioiu.

marian opreaVicecampionul olimpic la triplusalt de la Atena-2004, Marian Oprea, a declarat imediat după ceremonie, în exclusivitate pentru AGERPRES, că anul 2013 a fost unul cu rezultate amestecate, dar faptul că are, în pofida accidentărilor repetate, un onorabil loc 6 la Mondialele de la Moscova poate reprezenta un câștig în perspectiva lui 2014.

A fost un an 2013 cu rezultate amestecate, ce a fost s-a dus, dar în cele din urmă, dacă țin seama de faptul că am fost multă vreme accidentat, locul 6 de la CM de la Moscova, în cea mai puternică probă a competiției, cu rezultate excepționale, este un motiv să mă uit mai departe cu oarecare încredere. Acesta este lucrul cel mai important, că sunt capabil să merg mai departe pentru rezultate mai bune și sper să bifăm competițiile de vârf ale anului 2014, Mondialele de sală de la Sopot și Europenele în aer liber de la Zurich, unde sper să mai urc câteva locuri”, a spus Marian Oprea.

Ministrul Nicolae Bănicioiu, cel care i-a  înmânat premiul „Atletul anului 2013” sportivului Marian Oprea, a spus că: Este o emoţie extraordină când eşti în faţa atâtor sportivi valoroşi care au adus un prestigiu României. Este un premiu meritat şi sper să aducă un lung şir de multe alte premii, poate chiar şi la olimpiadă. Acestă gală demonstrează, că pe lângă sportivii de aur ai atletismului românesc, avem un viitor tot de aur. Urez succes tuturor sportivilor, dar şi Federaţiei Române de Atletism.

Întrebat dacă are în vedere Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, Marian Oprea a declarat: E greu de spus de pe acum, mai sunt aproape 3 ani. Intenția mea este să particip. Este dificil pentru mine, este o perioadă lungă pentru un sportiv de peste 30 de ani!

Sportivii premiaţi în cadrul Galei Laureaţilor atletismului românesc în 2013 sunt următorii:

Atletul anului – Marian Oprea

Locul 2 – ştafeta feminiă 4 X 400 m (Bianca Denisa Răzor, Mirela Lavric, Sanda Belqzan, Adelina Dorina Pastor, Alina Andreea Panainte Zaizan);

Locul 3 – Florentina Costina Marincu;

Locul 4 – Elena Mirela Lavric;

Locul 5 – Nicolae Alexandru Soare ;

Locul 6 – Bianca Denisa Răzor;

Locul 7 – Elena Andreea Pănţuroiu;

Locul 8 – Andreea Luiza Ogrăzeanu;

Locul 9 – Carmen Cristina Toma;

Locul 10 – Maria Magdalena Ifteni, Gabriel Biţan.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata