Breaking news

Luptele au fost reintroduse în programul Jocurilor Olimpice din 2020

loading...

Luptele, sportul simbol al Olimpismului, au fost votate pentru a reveni în programul Jocurilor Olimpice, inclusiv la cele din 2020, ce vor avea loc la Tokyo.

lupte greco romaneLuptele au câştigat duminică, în cadrul Sesiunii 125 a Comitetului internaţional olimpic de la Buenos Aires, disputa cu softball/baseball şi squash.

Luptele fuseseră scoase din programul provizoriu al JO-2020, dar modificările regulamentare, care le-au făcut mai dinamice, mai aproape de înţelegerea spectatorilor şi, mai ales, ale telespectatorilor, precum şi valul de simpatie şi sprijin din toată lumea a făcut ca forul olimpic mondial să revină asupra deciziei.

Această disciplină sportivă este veche de peste 2.700 de ani. Istoria olimpică: sport prezent la Jocurile Olimpice antice, primul dintre campionii olimpici ai luptelor (olympionikes) consemnat în cronici fiind Eurybatos, din Sparta, în anul 708 înainte de Christos.

Atât stilul greco-romane, cât şi stilul libere au fost prezente la toate JO moderne, cu excepţia anului 1900, când, la Paris, întrecerile s-au desfăşurat după un program mai eclectic, durând câteva luni, cu întreceri inclusiv culturale.

Spre surprinderea şi, în multe cazuri, indignarea multora, luptele au fost scoase în martie din program, dar au fost puse în mai, pe lista scurtă (aceasta, de 3) de discipline ce pot fi introduse.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata