Lucian Logigan și Tudor Oprea încep anul la competiția din Oman

loading...

Lucian Logigan și Tudor Oprea, componenți ai echipei de mountain bike Ideal Geiger și ai lotului național, au plecat joi în Oman pentru prima competiție oficială din acest an.

tudy si luciIdeal Geiger Team, formată din Lucian Logigan și Tudor Oprea, începe sezonul competițional în Oman.

Trans Hajar, competiție categoria S2 din calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), se va desfășura în perioada 30 ianuarie – 4 februarie și numără 5 etape în lungime totală de 300km.

Traseele sunt off-road pe drumuri și poteci și însumează diferențe mari de nivel. Cei doi rideri vor ajunge în Oman mai repede pentru a se antrena în zona de concurs și a face recunoașterea traseelor.

Este prima competiție din acest an din campania de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2016, campanie începută de cei doi anul trecut și care se va încheia în mai 2016.

Cu punctele acumulate până în prezent cei doi au reușit obținerea unui loc pentru România în disciplina mountain bike la Jocurile Europene ce vor avea loc în premieră în acest an la Baku.

Aflată anul trecut pe locul 63 în lume, România a urcat spectaculos pe poziţia a 39-a graţie titlului obţinut de Lucian Logigan şi a medaliei de argint obţinută de veteranul Ovidiu Tudor Oprea (38 ani) la Balcaniadă de la Skopje din septembrie. În 2004, acesta era unicul reprezentant al României la ciclism la Jocurile Olimpice de la Atena.

Prezenţa cicliştilor la JO 2016 în proba de mountain bike se face pe baza unui clasament pe naţiuni, în care fiecare ţară punctează prin rezultatele celor mai buni trei sportive clasaţi. Doar primele 24 naţiuni pot trimite reprezentanţi la Rio de Janeiro.

392 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*