Breaking news

Lucian Bute scapă de suspendare. Românul revine în ringul de box în 2017

loading...

Lucian Bute a scăpat de suspendare. Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicațiile testului pozitiv din 20 aprilie și îi permite românului să revină în ringul de box.

buteLucian Bute a avut noroc. Românul a fost iertat după ce a fost depistat pozitiv la un control doping efectuat după meciul egal cu Badou Jack.

Comisia de box a Districtului Columbia i-a audiat joi pe Lucian Bute și pe staff-ul său, care în final au acceptat o suspendare provizorie de 6 luni, ispășită deja pe 6 noiembrie, și o donație de 50.000 dolari pentru a comisie de luptă antidoping patronată de WBC. Lucian Bute poate acum să-și continue cariera de boxer profesionist începând cu 2017, scrie Agerpres.

Dacă Comisia nu era blândă cu românul, Bute ar fi primit trei ani de suspendare.

Avocații românului au demonstrat că substanța ostarină, găsită în organismul său, este consecința unei contaminări a produsului nutrițional prescris de preparatorul fizic Angel Heredia, care în mod curios se ocupa și de campionul Badou Jack. Dacă mixtura comandată pentru Badou Jack nu a fost contaminată, în schimb cea pentru Lucian Bute conținea elemente nutriționale din laboratorul chinez de origine care erau contaminate cu ostarină, conform raportul unui laborator californian, care a înclinat balanța de partea lui Bute.

Bute a fost depistat pozitiv la ostarină după meciul egal cu campionul IBF Badou Jack din 20 aprilie 2016.

Ostarina deși nu este un steroid anabolizant, are aceeași rezultat în privința creșterii rezistenței și a masei musculare.

Lucian Bute are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata