Breaking news

Lionel Messi, condamnat la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală

loading...

Lionel Messi, atacandul de aur al FC Barcelona, a fost condamnat la 21 de luni de închisoare, împreună cu tatăl său, Jorge Messi, pentru o fraudă fiscală în valoare de 4,1 milioane euro.

lionel messiLionel Messi, câștigător de patru ori al balonului de aur, considerat cel mai bun fotbalist al momentului, a primit 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală în Spania.

Aceeași pedeapsă a primit-o și tatăl său, cel care se ocupa de finanțele fotbalistului.

Messi și tatăl său au fost acuzați că s-au folosit de societăți-fantomă din Belize și Uruguay — pe atunci considerate paradisuri fiscale — pentru a eluda fiscul în privința unor sume provenite din drepturile de imagine ale fotbalistului, între 2007 și 2009.

Însă cei doi nu vor petrece, în principiu, nicio zi în închisoare, deoarece conform legii spaniole condamnările mai mici de doi ani nu implică trimiterea în spatele gratiilor, în lipsa unor antecedente judiciare. Procurorii ceruseră pedepse de 22 de luni și 15 zile de închisoare pentru Messi și tatăl său.

Pe 2 iunie, Lionel Messi a fost audiat la Barcelona în acest caz, afirmând cu această ocazie că “nu a fost la curent cu nimic”, tatăl său fiind cel care s-a ocupat de chestiunile financiare.

“Eu am jucat fotbal. Nu am fost la curent cu nimic”, a declarat atunci atacantul. “Nu mi s-a explicat niciodată cum sunt gestionate drepturile de imagine. (…) Tot ce știam era că semnez cu sponsorii pentru suma X și că apoi trebuie să fac reclame cu fotografii și lucruri de genul ăsta, dar nu știam nimic despre bani și unde ajungeau”, a adăugat argentinianul.

Lionel Messi a suferit o decepţie după ce Argentina a pierdut finala Copa America în faţa naţionalei statului Chile, după executarea loviturilor de departajare, iar la final şi-a anunţat retragerea din naţională.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata