Breaking news

Lausanne va găzdui Olimpiada de iarnă a Tineretului din anul 2020

loading...
0 8

Lausanne va găzdui în ianuarie 2020, cea de-a treia ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru Tineret. CIO a ales orașul elvețian drept gazdă, în detrimentul Brașovului.

olimpiada iarna tineret 2020Comitetul Internațional Olimpic a ales drept gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru Tineret, orașul elvețian Laussanne, unde instituția își are sediul din 2015.

Alegerea gazdei Olimpiadei de tineret din 2020, a avut loc, vineri, în cadrul celei de-a 128-a Sesiuni a CIO, de la Kuala Lumpur din Malaezia.

Jocurile din ianuarie 2020  se vor desfășura la 12 discipline, în cinci sporturi de iarnă, și vor fi organizate împreună cu Franța, prin stațiunea Tuffes a Prémanon, care va găzdui probele de sărituri cu schiurile, biatlon și combinata nordică.

Celelalte probe se vor derula la Lausanne (hochei pe gheață, patinaj artistic și patinaj viteză), iar schiul alpin va avea loc la Leysin, Villars și Les Diablerets.

Orașul elvețian a promis un buget de 42,2 milioane de dolari, asigurat în proporție de 66% din subvenții publice.

Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului va avea loc în perioada 12-21 februarie 2016, la Lillehammer din Norvegia.

Prima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului a avut loc în 2012 la Innsbruck.

Brașovul a găzduit cu succes ediția de iarnă din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata