Breaking news

Larisa Iordache, cinci medalii de aur la Naționalele de Gimnastică ale României

loading...

Larisa Iordache a cucerit în trei zile, cinci medalii de aur la Campionatele Naționale de Gimnastică Artistică ale României desfășurate la Sala Polivalentă din București.

larisa iordache - diana bulimarLarisa Iordache, liderul echipei de gimnastică feminină a României, este într-o formă de zile mari, cu o lună înainte de debutul Mondialului de Gimnastică de la Glasgow.

Vineri, în prima zi a Naționalelor, Larisa Iordache a câștigat aurul pe echipe, alături de colegele de la Clubu Dinamo.

Sâmbătă a devenit campioană națională absolută la individual compus.

Larisa Iordache nu a prea avut emoții în concursul individual compus. Gimnasta a obținut o victorie comodă, la toate aparatele fiind cotată cu note peste 15.000. Cu un total de 61.100, Larisa Iordache si-a adjudecat cel de al 3-lea titlu consecutiv la individual compus, la peste 3 puncte de următoarea clasată.

Iar duminică a cucerit alte trei medalii de aur pe aparate, la sol, paralele și bârnă.

Iordache s-a impus la paralele cu 14,950, la bârnă a câștigat cu 15,625, iar la sol și-a adjudecat aurul cu 15,200.

Titlul la sărituri i-a revenit junioarei Denisa Golgotă în vârstă de doar 13 ani.

Laura Jurcă a luat două medalii, argint la paralele și bronz la sol, Diana Bulimar a luat argint la bârnă, Silvia Zarzu argint la sol, iar Anamaria Ocolișan bronz la bârnă.

Junioara Olivia Cîmpian a obținut două medalii de bronz, la paralele și sărituri, iar junioara Alexandra Mihai a luat argintul la sărituri.

Pe 10 octombrie, România va face o ultimă verificare a pregătirii gimnastelor, în Italia, iar din 23 noiembrie participă la Mondialele de Gimnastică de la Glasgow unde se decide și calificarea la Olimpiada din 2016.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata