Breaking news

Jumătate de milion de metri cubi de zăpadă, stocați la Soci pentru Olimpiadă

loading...

O jumătate de milion de metri cubi de zăpadă au fost stocați la Soci în vederea Jocurilor Olimpice de iarnă, care vor avea loc între 7 și 23 februarie 2014.

zapada sociStocarea de zăpadă la Roza Hutor, stațiune care va găzdui probele olimpice de schi alpin și snowboard, răspunde exigențelor CIO și ale federațiilor internaționale de sporturi de iarnă. Astfel, șapte rezerve de zăpadă au fost special amenajate în acest scop.

Înconjurată de munții Caucaz, Soci este o stațiune balneară la țărmul Mării Negre, reputată în Rusia pentru climatul său blând. Însă anul acesta, primele ninsori s-au produs la începutul lunii septembrie, în timp ce, în mod normal, primii fulgi cad abia către sfârșitul lunii octombrie.

În cursul acestei vizite la Soci, împreună cu Thomas Bach, ales în luna septembrie la conducerea CIO, succedându-i belgianului Jacques Rogge, Vladimir Putin a inaugurat o nouă gardă, o construcție impresionată, din sticlă, ridicată în fața Parcursului Olimpic.

Putin, care a făcut din aceste Jocuri o prioritate, și-a exprimat speranța că Rusia îi va surprinde nu doar pe participanții la competiție, ci și pe vizitatorii care vor veni la Soci în luna februarie, pentru cel mai mare eveniment găzduit de această țară după prăbușirea URSS, în 1991.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata