Breaking news

Jules Bianchi se zbate între viaţă şi moarte. Pilotul s-a accidentat grav la Marele Premiu al Japoniei

loading...

Pilotul francez Jules Bianchi se zbate între viață și moarte după ce duminică s-a accidentat grav în timpul Marelui Premiu de Formula 1 de la Suzuka, Japonia.

Jules BianchiÎn turul 43 al cursei de la Suzuka, Sutil a ieşit în decor în virajul 15 şi a lovit o barieră de protecţie, compusă din mai multe rânduri de pnauri.

O automacra a ajuns la locul accidentului pentru a îndepărta monopostul lui Sutil, pilotul german ieşind nevătămat din maşină.

La scurt timp, Bianchi a pierdut controlul volanului în acelaşi loc, iar maşina sa a lovit automacaraua prezentă pe marginea pistei.

Cursa a fost neutralizată cu Safety Car şi apoi oprită definitiv. Bianchi a fost preluat de o ambulanţă şi transporta la spital, în stare de inconştienţă.

Pilotul echipei Marussia a ajuns în comă la spital, unde medicii au decis să-l opereze de urgenţă pentru îndepărtarea unui hematom cranian.

“Jules este într-o stare gravă. El este operat de urgenţă pentru îndepărtarea unui hematom şi trebuie să aşteptăm 24 de ore pentru a şti ceva în plus”, a declarat Philippe Bianchi, tatăl pilotului.

Sutil a afirmat că îndepărtarea monopostului său trebuia făcută sub Safety Car şi nu pe o semnalizare cu steaguri galbene.

“Condiţiile au devenit dificile, pe măsură ce ploaia se înteţea, iar vizibilitatea scădea din ce în ce mai mult. Pe o semnalziare cu steaguri galbene, Jules a răsucit monopostul în acelaşi loc. A fost mai mult sau mai puţin acelaşi accident, numai rezultatele au fost diferite. Macaraua încerca să îndepărteze maşina mea când s-a întâmplat accidentul lui Bianchi. Referitor la acel viraj, toată lumea ştie că este unul dintre cele mai dificile. Mai ales când se înserează şi ploia se înteţeşte, dacă ai un accident te gândeşti probabil la maşina de siguranţă. Dar astăzi au fost condiţii dificile şi cred că nu e uşor să iei cea mai bună decizie în cel mai bun moment“, a explicat pilotul german.

Din cauza acestei tragedii, ierarhia finală a fost declarată cea de la sfârşitul celui de-al 44-lea tur (Marele Premiu al Japoniei are, în mod normal, 53 de tururi). Câştigătorul cursei a fost Lewis Hamilton (Mercedes) care se apropie astfel de al doilea titlu din carieră în Formula 1.

Jules Bianchi, 25 de ani, este un produs al academiei Ferrari şi se află la al treilea sezon în Formula 1. Cea mai bună performanţă a sa a fost ocuparea locului 9 la Marele Premiu al Principatului Monaco, în acest an.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata