Breaking news

Joseph Blatter: Messi nu trebuia să primească Balonul de Aur la Mondialul din Brazilia

loading...

Președintele Federației Internaționale de Fotbal, Joseph Blatter, a declarat marți, că a fost “incorectă” atribuirea Balonului de Aur pentru cel mai bun jucător al Mondialului din Brazilia, argentinianului Leo Messi.

Joseph Blatter - messiJoseph Blatter s-a declarat surprins de decizia luată de comitetul FIFA privind atribuirea trofeului lui Lionel Messi.

Consider că decizia a fost incorectă. M-a surprins când am aflat ce a hotărât comitetul. Mi-au spus că au fost analizați doar 10 jucători, însă numai dintre cei care au participat la finală“, a declarat Blatter pentru presa de la Moscova, unde a mers pentru prezentarea logotipului CM 2018.

Blatter și-a exprimat de mai multe ori părerea că portarul campioanei mondiale, germanul Manuel Neuer, ar fi meritat Balonul de Aur în Brazilia.

Balonul de Argint a fost luat de germanul Thomas Mueller, care a primit și Gheata de Aur, pentru locul secund în clasamentul golgheterilor, în timp ce Balonul de Bronz a fost dat olandezului Arjen Robben, a cărui echipă a fost eliminată în semifinale de Argentina.

O discuție polemică asemănătoare s-a petrecut și la Mondialul din Africa de Sud, în 2010, când FIFA i-a acordat Balonul de Aur uruguayanului Diego Forlan, dintr-o reprezentativă eliminată în semifinale, și nu unui fotbalist spaniol, campion mondial.

Premiul a fost introdus la Mondiale la ediția din 1994, din SUA, când a fost obținut de brazilianul Romario, campion mondial. La mondialul din 1998 din Franța 1998, premiul a fost luat de Ronaldo, finalist cu Brazilia.

În 2002, când Mondialul a fost găzduit de Japonia și Coreea de Sud, portarul german Oliver Kahn a primit trofeul. În timp ce Zinedine Zidane a fost cel mai bun în Germania 2006, după ce a pierdut finala în fața Italiei.

Așadar, din cele șase trofee acordate până acum, cinci au fost primite de fotbaliști care nu au făcut parte din echipa devenită campioană mondială. Semn că acest trofeu este acordat mai mult ca un premiu de consolare pentru echipa care pierde finala Campionatului Mondial, decât să confirme valoarea fotbalistului care-l primește.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata