Breaking news

Joseph Blatter a demisionat din funcția de șef al FIFA la cinci zile după ce fusese reales președinte

loading...

Cutremur uriaș în fotbalul mondial. Joseph Blatter şi-a dat demisia din funcția de președinte al FIFA, marţi, în cadrul unei conferineţe de presă susţintă la Zurich, la cinci zile de la realegerea lui în funcție.

Josep BlatterSituație explozivă în fotbalul internațional. După ce vineri a fost reales în funcția de președinte al FIFA pentru încă patru ani, elvețianul Joseph Blatter și-a dat demisia.

“Se pare că mandatul meu nu este susţinut de toată lumea, de asta am convocat această întâlnire extraordinară. Voi organiza un congres extraordinar pentru a găsi un înlocuitor pentru mine, nu voi mai rămâne în funcţie. m analizat cu atenţie anii în care am fost preşedinte şi cei 40 de ani în care FIFA a făcut parte din viaţa mea. Iubesc FIFA mai mult decât orice şi nu-mi doresc decât să fac ceea ce e mai bine”, a declarat Sepp Blatter, în conferinţa de presă în care şi-a anunţat demisia.

În vârstă de 79 de ani, Blatter pleacă din fruntea FIFIA după 17 ani de stat în fruntea forului mondial.

Decizia lui Blatter vine în contextul izbuncnirii unui uriaş scandal de corupţie, în care sunt anchetaţi înalţi reprezentanţi ai forului mondial, chiar înainte de alegerile ce au avut loc în finalul lunii mai. Blatter a câştigat alegerile, după ce prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei s-a retras în turul doi al alegerilor de vineri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata