Breaking news

Italia eliminată de la Mondialele din Africa de Sud

loading...

Echipa naţionalăde fotbal a Italiei, campioana mondială en-titre, a fost eliminată, joi, încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Africa de Sud, în urma înfrângerii din meciul cu Slovacia, scor 3-2.

italia-slovaciaDacă în urmă cu patru ani, devenea campioană mondială, în ediția din 2010 a cupei mondiale, Italia a fost eliminată încă din faza grupelor. Presa din Italia au criticat dur echipa de fotbal iar antrenorul naționalei a declarat că își asumă întreaga vină pentru eșecul înregistrat la mondialele africane.

Ziarele din Italia au titrat pe prima pagină: “Totul Negru! Eliminată cea mai slabă naţională a Italiei din toate timpurile. «Totul adevărat» am scris în urmă cu patru ani. Este «totul negru» trebuie să scriem astăzi, a titrat cotidianul Gazzetta dello Sport pe prima pagină.

Conform publicaţiei italiane, selecţionata italiană nu fusese niciodată eliminată din fază a unui turneu final fără să câştige măcar un meci.

Cotidianul Corriere dello Sport – Stadio a notat că eliminarea Italiei este ruşinoasă. “Ruşine! A fost o Italie de neprivit. Vinovaţi sunt Lippi, jucătorii şi federaţia”, a scris sursa citată în ediţia de vineri.

Ziarul torinez TuttoSport a notat că Italia a fost eliminată “dramatic, dar meritat” de la Cupa Mondială din Africa de Sud: “«Mozzarelle Azzurre».

Cotidianul La Reppublica a menţionată că naţionala Italiei nu a avut niciodată o prestaţie aşa de modestă la un turneu final: “«Azurri», ruşine şi lacrini. Niciodată nu au fost aşa de slabi la un turneu final”.

Italia a terminat grupa F pe ultimul loc, acumulând doar două puncte, după remizele cu Paraguay, 1-1 şi cu Noua Zeelandă, tot 1-1, şi a înregistrat o înfrângere, scor 3-2, în meciul cu Slovacia.


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata