Breaking news

Irina Begu s-a calificat în semifinale la simplu feminin la Rio Open 2015

loading...

Irina Begu a învins-o vineri, în sferturi de finală pe Julia Glushko și s-a calificat pentru prima dată în carieră în semifinale la simplu feminin în cadrul turneului WTA Rio Open din Brazilia.

Irina_BeguIrina Begu, a doua favorită a turneului de simplu feminin de la Rio Open, turneu WTA dotat cu premii de 250.000 de dolari, s-a calificat vineri seară în semifinale.

Românca a învins-o în sferturi de finală pe israelianca Julia Glushko, în două seturi, scor 6-1, 6-2, după o oră și 17 minute de joc.

După 33 de minute de joc, Irina Begu și-a adjudecat primul set cu 6-1, în fața israeliencei Julia Glushko, aflată pe locul 149 mondial. Românca a reușit primul break la scorul de 1-0, iar la 2-0 și-a pierdut serviciul. A fost singurul game câștigat de israeliancă în primul set. La scorul de 5-1, Irina Begu a ratat primele două mingi de set, reușind să închidă game-ul abia cu cea de-a treia minge.

În setul doi, Begu a făcut break la scorul de 1-1, după care s-a distanțat la 3-1 pe propriul serviciu. La acest scor, românca a ratat trei mingi de un nou break. Iar la 3-2, a venit rândul israeliencei să rateze trei mingi de re-break. În cele din urmă, Begu a reușit să închidă game-ul de serviciu și să facă 4-2. După care, românca a reușit să facă break la zero, a făcut 5-2 și a servit pentru calificarea în semifinale.

Irina Begu a avut ceva emoții pe propriul serviciu, la 5-2, întrucât a ratat o primă minge de meci, apoi a anulat adversarei o minge de re-break, a trecut în avantaj și s-a impus cu 6-2.

În semifinale, Irina Begu va juca cu învingătoarea sfertului de finală disputat de  Anna Schmiedlova și Veronica Cepede.

Calificarea în premieră în semifinale la Rio Open, îi asiugură lui Begu 110 puncte WTA și 11.500 de dolari.

Irina Begu este calificată și în semifinale la dublu feminin la Rio Open, unde face cuplu cu argentinianca Maria Irigoyen. cele două vor juca astă seară în semifinale, cu perechea formată din Chieh-Yu Hsu și Elitsa Kostova.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata