Breaking news

Irina Begu, învinsă de Eugenie Bouchard, în optimi la Australian Open

loading...
0 5

Aventura Irinei Begu la Australian Open s-a oprit duminică, în optimi. Românca a fost învinsă de canadianca Eugenie Bouchard, a șaptea favorită la turneul de Grand Slam de la Melbourne.

Irina Begu - Eugenie Bouchard - australian open 2015Irina Begu a pierdut în trei seturi, partida cu canadianca, scor 1-6, 6-7, 6-2, după două ore și 6 minute de joc.

După ce a ratat cinci mingi de break și și-a pierdut de două ori serviciul, Irina Begu a cedat primul set în fața canadiencei Eugenie Bouchard, după doar 29 de minute de joc.

În debutul meciului, Begu a ratat o primă minge de break. După care și-a pierdut serviciul și canadianca a preluat conducerea cu 2-0, apoi cu 3-0, scor la care românca și-a pierdut a doua oară serviciul.

Situația se putea echilibra dacă Begu profita de cele patru mingi de re-break obținute și ratate pe rând, la scorul de 4-0, când serviciul canadiencei a scârțâit rău de tot, aceasta făcând trei duble greșeli în game.

Însă, Begu a ratat toate cele patru mingi de game și Bouchard a făcut 5-0. Abia la acest scor, cu mult noroc, românca și-a câștigat pentru prima dată în meci, serviciul.

Bouchard a urmat la serviciu și a închis primul set cu scorul de 6-1.

Și după un prim set catastrofal, Irina a servit prima în setul doi, și după ce și-a pierdut serviciul și a fost condusă cu 3-0, românca a făcut re-break și a revenit spectaculos în set.

La scorul de 3-0, Begu a reușit să facă re-break și să revină în mod spectaculos în set. Apoi, românca a urmat la serviciu și după ce a ratat două mingi de game, Begu a reușit să-și câștige serviciul.

După care, la scorul de 3-2, Irina Begu a reușit să facă din nou break și să egaleze scorul la 3-3. Scor la care, Begu i-a anulat adversarei două mingi de re-break, după care a trecut în avantaj și a făcut 4-3. Și din nou, Begu a reușit să facă break și mai apoi a servit pentru câștigarea setului doi. Însă, din păcate, românca și-a pierdut la zero serviciul. Iar la scorul de 5-4, pe serviciul canadiencei, Irina Begu a reușit să obțină două mingi de set, iar Bouchard a făcut 5-5. Begu și-a făcut apoi serviciul și la 6-5, a făcut rost de a treia minge de set. Scor la care Bouchard a făcut dublă greșeală și Begu a câștigat setul doi.

După un set doi bun, câștigat pe merit, Begu a servit prima și în setul trei dar din păcate și-a pierdut din nou serviciul. Mai apoi la scorul de 4-2, românca și-a pierdut din nou serviciul și a adus-o pe canadiancă în postura de a servi pentru câștigarea meciului. Lucru care s-a și întâmplat.

Bouchard ar putea juca luni, în sferturi de finală cu Maria Sharapova, dacă rusoaica va treze azi, în optimi de Shuai Peng.

Calificarea în optimi de finală îi asigură Irinei Begu un cec în valoare de 175.000 de dolari și 240 puncte WTA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata