Breaking news

Irina Begu a ratat calificarea în semifinale la turneul de la Charleston

loading...

Irina Begu a ratat calificarea în semifinalele turneului de tenis WTA Premier de la Charleston, fiind învinsă sâmbătă, în sferturi, de nemțoaica Angelique Kerber.

irina camelia beguIrina Begu a pierdut pe propria mână partida cu nemțoaica, deși în primul set a condus autoritar și a ratat pe propriul serviciu o minge de set la scorul de 5-2. Însă, de la acest scor, jocul româncei s-a făcut praf și pulbere și Begu a pierdut primul set în tie-break. Un scenariu similar s-a produs și în setul doi, unde românca a ratat două mingi de set pe serviciul adversarei, după care a pierdut în tie-break.

Irina Begu a condus cu 5-2 în primul set, scor la care a ratat o minge de set pe propriul serviciu. După care, Angelique Kerber a făcut re-break, iar mai apoi a făcut 5-4 pe propriul serviciu. La acest scor, românca a servit din nou pentru adjudecarea primului set. Însă și de astă dată, Begu și-a pierdut serviciul și nemțoaica a egalat scorul la 5-5. A făcut apoi re-break și a servit pentru a treia oară pentru adjudecarea primului set. Însă și de astă dată, românca și-a pierdut serviciul, și chiar la zero și astfel că s-a ajuns la tie-break. Unde românca a pierdut cu 3-7 după 58 de minute de joc.

Vizibil afectată de pierderea dramatică a primului set, Begu a început setul doi cu dublă greșeală. S-a redresat rapid și a reușit să-și câștige serviciul. Iar la scorul de 1-1, românca a fost cât pe ce să-și piardă serviciul. Begu i-a anulat nemțoaicei două mingi de break, a trecut în avantaj dar nu a închis game-ul de serviciu. Abia cu a doua minge, românca și-a câștigat serviciul.

La scorul de 3-2, Irina Begu a reușit să facă break, însă imediat și-a pierdut serviciul.  După care, la scorul de 5-4, românca a ratat două mingi de set pe serviciul adversarei. Astfel că s-a ajuns la tie-break, unde din nou, românca a pierdut cu 4-7.

Astfel că după două ore și 4 minute de joc, Irina Begu a pierdut pe propriile greșeli copilărești, partida cu Angelique Kerber.

A fost cea de-a treia partidă jucată de româncă cu Angelique Kerber. Prima a fost în 2013 în turul doi la Indian Wells, când nemțoaica s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, iar a doua partidă a fost în acest an în primul tur la Australian Open, unde românca s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 0-6, 6-1.

Calificarea în premieră în sferturi de finală la turneul WTA de la Charleston, îi asigură Irinei Begu un cec în valoare de 16,725 dolari și 100 de puncte WTA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata