Breaking news

Ioana Ducu și Loredana Roșca au câștigat turneul de dublu al junioarelor de la Roland-Garros

loading...

Ioana Ducu și Ioana Loredana Roșca au câștigat duminică, turneul de dublu rezervat junioarelor de la Roland-Garros, primul lor turneul de Grand Slam din carieră.

ioana ducu si loredana rosca - roland garrosJunioarele au început cu dreptul, ziua românească la Roland Garros. Ioana Ducu și Loredana Roșca au învins în finală perechea Catherine Cartan Bellis (SUA)/Marketa Vondrousova (Cehia), în trei seturi, scor, 6-1, 5-7, 11-9.

Este cel mai bun rezultat al celor două românce, din carieră. Ioana Ducu nu are clasament la dublu, iar în cel de simplu se află abia pe locul 1011. În schimb, Loredana Roșca, se clasează pe locul 618 la dublu și pe locul 662 la simplu.

Pentru câștigarea turneului de dublu feminin de la Roland Garros, româncele vor primi 270 puncte WTA și 7000 de euro.

Ioana și Loredana reiau după 6 ani tradiția succeselor de la Roland-Garros, ultima victorie fiind consemnată la simplu fete în 2008, când Simona Halep a învins-o în finală pe compatrioata ei Elena Bogdan.

În ultimii 10 ani, în finala turneului de junioare de la Roland Garros au mai acces și alte românce precum Sorana Cîrstea (2007, la dublu), Elena Bogdan, victorioasă la dublu în 2009, Raluca Olaru (2005, la simplu și la dublu) și Mădălina Gojnea (2004, la simplu).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata