Breaking news

Ioan Bîrlădeanu, reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Kaiac-Canoe

loading...

Ioan Bîrlădeanu rămâne în funcția de preşedinte al Federaţiei Române de Kaiac-Canoe pentru încă patru ani de zile. Adunarea Generală l-a reales în funcția de șef al federației.

ioan birladeanuIoan Bîrlădeanu a fost reales miercuri, în funcția de Președinte al Federației Române de Kaiac-Canoe, în cadrul Adunării Generale ce a avut loc la baza sportivă de la Bascov din judeţul Argeş.

Ioan Bîrlădeanu a primit astfel cel de-al treilea mandat consecutiv în fruntea federației, fiind reales cu 44 din cele 43 de voturi ale membrilor Adunării Generale.

În noul mandat îmi propun să dezvoltăm şi alte discipline care sunt afiliate Federaţiei Internaţionale de Kaiac-Canoe, dar în primul rând să menţinem şi să dezvoltăm rezultatele la kaiac sprint, care este şi disciplină olimpică. Ne propunem să mai dezvoltăm şi kaiac polo, care cred că o să prindă foarte bine, fiind un joc”, a declarat Ioan Bîrlădeanu în cadrul conferinței de presă.

O demonstrație de kaiac-polo va avea loc vineri la baza sportivă de la Bașcov. O echipă de italieni vor veni să învețe sportivii români, noua disciplină.

Bîrlădeanu a anunţat că printre disciplinele care vor fi promovate se vor mai număra kaiacul maraton, precum şi competiţiile de “dragon boat”.

Ion Bîrlădeanu conduce Federaţia Română de Kaiac-Canoe din anul 2005, iar din acest an este membru în Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Baza sportivă de la Bascov urmează să fie reabilitată și modernizată întrucât în 2014 va găzdui o fregată internaționaloă,  iar în anul 2015 va găzdui Campionatul European de Kaiac-canoe rezervat juniorilor și tineretului. Urmând ca în 2017, la Bascov să se organzieze Mondialele de tineret și juniori. Suma necesară reabilitării și modernizării bazei sportive se ridică în jurul sumei de 600.000 de euro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata