Breaking news

Inevitabilul s-a produs. Simona Halep a pierdut locul doi mondial

loading...

Simona Halep a pierdut azi, locul doi mondial,  întrucât Maria Saharapova s-a calificat în finala turneului de tenis 1000 de puncte de la Beijing. Indiferent dacă rusoaica va câștiga sau nu finala, Halep pierde locul doi, întrucât Sharapova o depășește acum în clasament cu punctele asigurate pentru accederea în finală.

simona halepDoar 56 de zile a rezistat Simona Halep pe locul doi mondial, în ierarhia de simplu feminin. De luni, românca poate cădea fie pe locul trei fie pe patru. Și asta pentru că Petra Kvitova și Maria Sharapova s-au calificat în finala de la Beijing Open 2014.

Calificarea în finala de la Beijing îi asigură Mariei Sharapova 650 de puncte WTA, suficiente pentru a o depăși în clasament pe Simona Halep. În cazul în care Petra Kvitova câștigă turneul de la Beijing, cehoaica urcă pe doi, Sharapova pe trei, iar Halep cade pe locul patru.

Era de așteptat ca acest lucru să se întâmple, întrucât Simona Halep nu mai joacă deloc grozav încă din luna iulie, după ce și-a adjudecat titlul la București.

Simona Halep a început anul pe locul 11 mondial, pe 27 ianuarie a urcat pe locul 10, iar pe 17 februarie a devenit a 9-a jucătoare a lumii. Românca și-a continuat ascensiunea în clasamentul mondial, iar pe 24 februarie a urcat pe locul 7.

Pe 17 martie intra în top cinci jucătoare la nivel mondial, iar pe 19 mai a urcat pe locul 4 în lume. Pe data de 9 iunie, Simona Halep stabilea o nouă performanță pentru tenisul feminin românesc, devenea a treia jucătoare a lumii.

Și după nici două luni de stat pe locul trei, Simona Halep a reușit, prin prisma rezultatelor, și prin retragerea de la US Open a lui Na Li, accidentată, să urce pe locul doi mondial. Loc pe care azi, la pierdut.

Este pentru prima dată în 2014, când Simona Halep începe să coboare în clasamentul mondial. Timp de nouă luni de zile, românca a urcat treaptă cu treaptă.

Și din păcate, lucrurile nu stau prea grozav pentru româncă. Din cauza accidentării suferite la turneul de la Beijing, Halep s-ar putea să rateze și turneul de la Moscova, pe care l-a câștigat în 2013 și unde are de apărat 470 de puncte. Plus că românca nu va mai juca la turneul de la Sofia, unde la fel a câștigat și are de apărat 375 de puncte, întrucât anul ăsta este calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Din start românca pierde cele 375 de puncte de la Sofia, prin neparticipare, iar dacă le pierde și pe cele 470 de la Moscova, Halep are mari șanse să iasă din top 10, la final de 2014.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata