Breaking news

A începeut competiția de hochei pe gheață Liga MOL

loading...

Cea de-a șasea ediție a Ligii MOL la hochei pe gheață începe luni, 2 septembrie, la Nove Zamky (Slovacia), însă în România startul competițional va avea loc o zi mai târziu când echipa HSC Csikszereda va primi vizita ASC Corona Brașov pe patinoarul Vakar Lajos din Miercurea Ciuc.

liga molMajoritatea jucătorilor care evoluează în naționala României fac parte din două cluburi românești care sunt înscrise în Liga MOL, al căror obiectiv declarat îl reprezintă calificarea în semifinale.

Împreună cu numărul meciurilor, cu nivelul și cu miza au crescut inclusiv valoarea și numărul trofeelor. Începând cu acest sezon, pe lângă premiile speciale și cupa echipei campioane a Ligii MOL, regulat, se va oferi și un trofeu echipei câștăgătoare a sezonului.

Cupa va purta numele lui László Bíró, care a jucat hochei pe gheață între cele două războaie mondiale, atât la Miercurea Ciuc, cât și în Cluj Napoca, București și Budapesta.

Sezonul regulat al Ligii MOL va cuprinde 168 de partide și se va încheia pe 23 februarie 2014. Primele patru echipe după sezonul regulat vor juca semifinalele competiției în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, iar câștigătorii semifinalelor vor disputa finala Ligii MOL în sistem cel mai bun din șapte partide.

Semifinalele au loc în perioada  26 februarie – 6 martie, iar finala între 9 și  23 martie.

În România, primul meci va avea loc marți, 3 septembrie, la Miercurea Ciuc, între echipele HSC Csikszereda și ASC Corona Brașov.

Șase dintre cele șapte echipe înscrise în competiție au ca obiectiv ajungerea în play off.

Cele 7 echipe ale Ligii MOL sunt din România, Ungaria și Slovacia: HSC Csíkszereda Miercurea Ciuc, ASC Corona 2010 Brasov, Dab.Docler, Miskolci Jegesmedvék, Ferencvárosi TC, Ujpesti TE și HC Mikron Nové Zámky.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata