Breaking news

Ilie Năstase, primul jucător din lume, lider al clasamentului mondial ATP

loading...

Românul Ilie Năstase este primul tenisman din lume care a fost Number One în ierarhia mondială ATP. În 40 de ani, doar 16 jucători au reuşit performanţa de a ajunge în fruntea clasamentului.

ilie nastase - atpATP mai are o lună până când va sărbători 40 de ani de la înființarea ATP Rankings.  Însă, asociația a sărbătorit, la Dubai, aniversarea a 40 de ani de la instituirea clasamentului la sfârşit de an, în 1973. Cu această ocazie, site-ul oficial al ATP ne-a mai dat un motiv de mândrie, omagiindul pe Ilie.

Memorabil pentru România este faptul că primul dintre cei 16 jucători, a fost în anul 1973, Ilie Năstase, care a adunat 40 de săptămâni ca Number One.

Ilie Năstase a cucerit 57 de titluri de simplu de-a lungul carierei, cărora li se adaugă alte 45 de titluri la dublu. Este unul dintre cei cinci jucători care au depășit cota 100 în ce privește totalul turneelor câștigate în carieră.

Ilie Năstase, care a adunat 40 de săptămâni ca Number One, fost urmat pe această prestigioasă listă de Jimmy Connors, Bjorn Borg, John McEnroe, Ivan Lendl, Mats Wilander, Stefan Edberg, Jim Courier, Pete Sampras, Andre Agassi, Gustavo Kuerten, Lleyton Hewitt, Andy Roddick, Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic.

ATP este o organizaţie profesionistă de tenis, creată în anul 1972.  Jucătorii, sătui să fie folosiţi ca monedă de schimb în războiul dintre cele două organizaţii (WTC și NTC), îşi formează propriul sindicat, numit Association of Tennis Professionals (ATP).

În prezent, ATP guvernează toate turneele masculine în afară de Grand Slamuri şi Cupa Davis.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata