Breaking news

Horia Tecău va purta drapelul României la Jocurile Olimpice de la Londra

loading...

 Horia Tecău va purta drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, pe 27 iulie.

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a decis în ședința de marți ca Horia Tecău să fie portdrapelul României la Olimpiada de la Londra.

Horia Tecău are 27 de ani, este numărul 11 în lume în clasamentul ATP la dublu. La Olimpiadă, Horia va evolua în proba de dublu masculin, alături de Adrian Ungur, şi, eventual, la dublu mixt, cu una din cele patru românce calificate.

Horia are 11 turnee câştigate la dublu în carieră, dintre care opt alături de Lindstedt (2012 – Bucureşti şi s-Hertogenbosch, 2011 – Bastad, Casablanca, 2010 – New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch şi Casablanca).

Horia a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieşit câştigător anul acesta şi în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek Sands).

La Jocurile Olimpice, din 2008, la Beijing, drapelul României la ceremonia de deschidere a fost purtat de handbalista Valeria Beşe, după ce canotoarea Elisabeta Lipă l-a purtat în 2000 (Sydney) şi 2004 (Atena).

La festivitatea de închidere a Olimpiadei, drapelul României va fi purtat de un alt sportiv, în funcție de performanţele obţinute.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata