Breaking news

Horia Tecău și Sania Mirza s-au calificat în finala probei de dublu mixt de la Australian Open 2014

loading...

Horia Tecău și Sania Mirza vor juca finala de dublu mixt de la Australian Open 2014, după ce vineri au eliminat în semifinale cuplul australian format din Jarmila Gajdosova și Matthew Ebden.

horia tecau si sania mirza - australian openRomânia are un jucător într-o finală la Australian Open. Horia Tecău alături de indianca Sania Mirza luptă pentru trofeul probei de dublu mixt.

Horia Tecău și Sania Mirza au servit primii în semifinala cu australienii, și din păcate și-au pierdut serviciul, astfel că s-au văzut conduși cu 2-0 în primul set. Cuplul Tecău-Mirza și-a mai pierdut încă odată serviciul la scorul de 1-3 iar soarta primului set era petleciuită.  În cele din urmă, după 28 de minute de joc cu perechea australiană, Tecău și Mirza au cedat primul set cu 2-6.

După un prim set dezechilibrat, dominat și câștigat clar de australienii Jarmila Gajdosova și Matthew Ebden, românul și indianca și-au ridicat nivelul de joc și au reușit să facă brake în setul doi la scorul de 2-1. La scorul de 4-2, Tecău și Mirza au avut un serviciu de cumpănă. Au condus cu 30-0, ca mai apoi să fie conduși cu 40-30. Din fericire, și-au câștigat serviciul și au preluat conducerea setului doi cu 5-2.

În cele din urmă, Horia Tecău și Sania Mirza au reușit să își adjudece setul doi cu 6-3 și să împingă soarta calificării în finală, în super tie-break. Unde, Teăcu și Mirza s-au impus cu un sec 10-2 și s-au calificat în finala turneului de dublu mixt de la Australian Open.

Accederea în ultimul act la dublu mixt, îi asigură lui Tecău și indiencei Sania Mirza, un cec în valoare de 67,750 de dolari australieni, iar dacă vor câștiga trofeul vor pleca acasă cu 135,500 de dolari.

În finala de dublu mixt vor juca cu perechea învingătoare din a doua semifinală disputată de Jie Zheng/Scott Lipsky și Kristina Mladenovic/Daniel Nestor.

Pentru Horia Tecău este a doua finală la dublu mixt pe care o joacă la Australian Open, după cea câștigată în 2012 alături de americanca Bethanie Mattek-Sands.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata