Breaking news

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor juca finala de dublu de la Wimbledon

loading...

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat, joi, în finala probei masculine de dublu de la Wimbledon, după ce s-au impus în cinci seturi în fața perechii formate din Florin Mergea și Rohan Bopanna.

horia tecau - jean julien rojerHoria Tecău a câștigat alături de partenerul său, duelul românesc, din semifinala de dublu de la Wimbledon. Nici de astă dată, Florin Mergea nu a reușit să-și învingă fostul coechipier de dublu.

După o partidă fabuloasă care a durat trei ore și 22 de minute, Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au impus la capătul a cinci seturi, scor 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

A fost o partidă incredibilă, jucată la cel mai înalt nivel de cele două perechi, dovedindu-și astfel valoarea în tenis.

Setul cinci a fost aproape dublu, încheindu-se abia la 13-11.

Este cea de-a patra finală pe care Horia Tecău o joacă la dublu la Wmibledon, după cele din 2010, 20111 și 2012, alături de suedezul Robert Lindstedt.

Este cea mai bună performanță reușită de Horia Tecău alături de olandezul Jean-Julien Rojer, după semifinalele de la Australian Open și Roland Garros din 2015.

Florin Mergea și-a egalat cea mai bună performanță a sa la un Mare Șlem, după semifinala jucată anul trecut alături de croatul Marin Draganja la Roland Garros. Bopanna a mai jucat o semifinală la Wimbledon, în 2013.

Florin Mergea și Rohan Bopanna vor primi un cec de 85.000 lire sterline și 720 de puncte ATP, în timp ce Horia Tecău și Jean Julien Rojer și-au asigurat un cec de 170.000 lire sterline și 1.200 de puncte. Iar dacă vor câștiga turneul, vor pleca acasă cu câte 2000 de puncte ATP fiecare și cu un cec în valoare de 340,000 de lire sterline.

În cealaltă semifinală se vor întâlni cuplurile Jamie Murray/John Peers, cap de serie numărul 13, și Jonathan Erlich/Philipp Petzschner.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata