Breaking news

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au ratat calificarea în finala de dublu de la Australian Open

loading...

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au scăpat printre degete calificarea în finala de dublu masculin de la Australian Open 2015, fiind eliminați în semifinale de italienii Simone Bolelli și Fabio Fognini.

horia tecau - jean julien rojerHoria Tecău și Jean Julien Rojer, favoriții numărul 6 la Australian Open, au pierdut pe mâna lor o șansă unică de a juca finala de dublu masculin. Au cedat primul set cu 4-6, s-au impus în cel de-al doilea cu 6-3, iar mai apoi în setul trei au cedat cu 3-6, deși au condus cu 3-2 și au avut serviciu de 4-2. Însă atât Rojer cât și Tecău și-au pierdut serviciul în setul trei și calificarea în finală s-a dus pe apa sâmbetei.

Perechea româno-olandeză a pierdut primul set al semifinalei disputate cu italienii Simone Bolelli și Fabio Fognini, cu scorul de 6-4, după 36 de minute de joc.

Pierderea la limită a primului set i-a trezit la realitate pe favoriții șase ai turneului de dublu masculin de la Australian Open 2015. Astfel că în setul doi, Tecău și Rojer au fpcut break la scorul de 1-0. După care au condus cu 2-0, 3-0, 4-1, 4-2, 52 și 5-3, scor la care Rojer a servit pentru adjudecarea setului doi. Și după ce era cât pe ce să își piardă serviciul, olandezul a dat un ace prin care a anulat mingea de re-break a italienilor, a trecut în avantaj și a închis setul doi cu 6-3, după 33 de minute de joc.

Astfel că s-a ajuns la setul decisiv pentru stabilirea perechii care merge în finala de dublu masculin. În debutul setului trei, Tecău și Rojer au ratat o minge de break, după ce românul a dat returul afară. Însă perechea româno-olandeză a reușit să facă break la scorul de 1-1.

După care, Tecău a urmat la serviciu și după ce a anulat italienilor trei mingi de re-break și a ratat două mingi de game, abia cu a treia minge și-a făcut serviciul. Iar la scorul de 3-2, a venit rândul olandezului să le ofere pe tavă italienilor două noi mingi de re-break. Pe prima a anulat-o olandezul, dar pe a doua, italienii au reușit să o fructifice și să egaleze scorul la 3-3 în setul trei. Italienii au trecut apoi în avantaj pe propriul serviciu, după care la scorul de 4-3 au reușit break pe serviciul lui Tecău. După care italienii au servit pentru meci și au închis partida cu 6-3 în setul trei.

Calificarea în semifinale le asigură un cec în valoare de 142.500 de dolari australieni și 720 de puncte ATP.

Prezent pentru al șaptelea an consecutiv pe tabloul principal de dublu masculin de la Australian Open, Horia Tecău își egalează astfel performanța reușită în 2012 când a acces alături de Robert Linstedt, în semifinale. În 2014, Tecău și Rojer s-au oprit în turul doi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata