Breaking news

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au cucerit în premieră turneul de dublu de la US Open!

loading...

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer succes neaşteptat la US Open. Desemnaţi capi de serie numărul 12, românul şi olandezul au eliminat în semifinale principalii favoriţi iar în finala de vineri seară, au învins perechea formată din Feliciano Lopez şi Marc Lopez.

horia tecau - jean julien rojer - us openHoria Tecău scrie istorie la US Open pentru tenisul românesc. A cucerit în premieră turneul de dublu şi are şanse să mai câştige şi la dublu mixt unde este calificat în semifinale.

Vineri seară, în finala de dublu, Tecău şi Rojer au câştigat primul set al finalei de dublu de la US Open cu scorul de 6-4, în 40 de minute de joc.

Tecău şi-a pierdut serviciul la scorul de 3-3, dar perechea româno-olandeză a reuşit break-ul prin care au egalat scorul la 4-4, după care au închis setul pe serviciul lui Feliciano Lopez.

În debutul setului doi, Horia Tecău a servit prrimul şi românul a avut nevoie de 11 minute pentru a-şi face serviciul. Tecău a anulat adversarilor două mingi de break şi a reuşit să închidă game-ul abia cu a patra minge de avantaj.

La scorul de 2-1, Tecău şi Rojer au reuşit break şi s-au distanţat la scorul de 3-1. La acest scor, Tecău a servit şi nu a servit strălucit, oferindu-le ibericilor două şanse de re-break. A reuşit să facă patru puncte consecutive şi să se distanţeze la 4-1 în setul doi al finalei de dublu masculin de la US Open.

Horia Tecău a servit pentru câştigarea meciului. A condus cu 40-0, a ratat primele două mingi de meci, dar cu ajutorul olandezului a reuşit să fructifice cea de-a treia minge şi să câştige împreună turneul de dublu.

După doar o oră şi 25 de minute de joc, Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au câştigat finala în două seturi, scor 6-4, 6-3.

Feliciano Lopez şi Marc Lopez vor primi câte 1200 puncte ATP şi vor âmpărţi cecul de 340,000 de dolari.

Tecău şi Rojer vor primi fiecare câte 2000 de puncte ATP şi vor împărţi cecul de 675.000 de dolari. Victoria de azi îi califică automat şi la Turneul Campionilor de la Londra din luna noiembrie.

Este al doilea titlu de Grand Slam cucerit de cuplul Tecău – Rojer, după cel din 2015 de la Wimbledon.

Este cea de-a 51-a finală de dublu pe care Tecău a jucat-o în carieră. Tecău şi Rojer au cucerit în acest an trei trofee: Dubai, Geneva şi Winston-Salem.

A câștigat 16 titluri alături de Rojer (în 2014 la Zagreb, Casablanca, București, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzhen, Beijing și Valencia, două în 2015 la Rotterdam, Wimbledon, Turneul Campionilor de la Londra, unul în 2016, la Madrid, și în 2017, la Dubai, Geneva și Winston-Salem), pierzând patru finale, în 2014 la Rotterdam, în 2015 la Sydney și Nisa și în 2016 la Cincinnati şi US Open în 2017.

Are și trei titluri cu Max Mirnîi (București, s-Hertogenbosch, Beijing — toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 — București, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 — Bastad, Casablanca, 2010 — New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch și Casablanca). Horia a mai câștigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) și belgianul Dick Norman (Zagreb), în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland), iar în 2016 acesta alături de Florin Mergea la București. Horia a ieșit învingător în 2012 și în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Horia Tecău pierdut 18 finale la dublu: în 2016 la Cincinnati, 2015 la Sydney și Nisa, în 2014 la Rotterdam, toate alături de Rojer, în 2013 la Sydney și Delray Beach, ambele alături de Max Mirnîi, în 2012 la Rotterdam, Madrid și Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, și în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) și la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel). De asemenea, Tecău a fost învins în finala probei de dublu mixt în 2014 la Australian Open, alături de Sania Mirza (India).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata