Breaking news

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au câștigat turneul de tenis de la Wimbledon

loading...

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au câștigat în premieră în carieră, turneul de dublu masculin de la Wimbledon. Este cea de-a patra finală jucată de român la Londra, după ce primele trei le-a pierdut alături de suedezul Robert Lindstedt.

horia tecau - jean julien rojerPentru prima dată în carieră, Horia Tecău a reușit să câștige turneul de tenis de la Wimbledon. Este primul trofeu de Grand Slam din cariera românului.

După trei finale pierdute în 2010, 2011 și 2012, alături de fostul partener, Robert Lindstedt, românul a spart gheața alături de olandezul Jean Julien Rojer. Aceasta a fost prima finală de Grand Slam jucată de olandez.

Perechea româno-olandeză, favorită patru la Wimbledon, a reușit să se impună sâmbătă, în finală, în fața cuplului format din Jamie Murray și John Peers.

Primul set s-a încheiat la tie-break cu 7-6(7-5), după ce Tecău și Rojer au ratat o minge de set la 5-4 pe serviciul adversarilor.

Setul doi a fost câștigat de român și olandez cu 6-4, după ce la 1-1 au reușit break pe serviciul lui John Peers.

În setul trei, Tecău și Rojer au izbutit să facă break tot pe serviciul lui John Peers, la scorul de 4-4. După care, la 5-4, Rojer a servit pentru trofeu, încheind setul trei cu 6-4.

La finalul partidei, Horia Tecău s-a prăbușit pe terenul de tenis, izbucnind în lacrimi de fericire.

Astfel că după o perioadă de 42 de ani, un român reușește să se impună în finala de dublu de la Wimbledon. În 1973, Ilie Năstase care a cîştigat proba de dublu de la Wimbledon alături de Jimmy Connors.

Pentru succesul de azi, Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor primi câte 2000 de puncte ATP și vor împărți un premiu în valoare de 340,000 de lire sterline.

De luni, Toria Tecău și Jean Julien Rojer vor urca pe locul cinci în ierarhia mondială de dublu masculin. Și vor urca pe primul loc în clasamentul pe 2015, ceea ce le asigură participarea la Turneul Campionilor de la Londra.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata