Breaking news

Horia Tecău și Florin Mergea se duelează în sferturi la Australian Open

loading...
0 2

Pentru prima dată în istorie, doi români se vor duela în sferturi de finală la dublu masculin la Australian Open 2015. Horia Tecău și Florin Mergea, cândva parteneri de dublu, vor fi rivali în sfertul de finală disputat miercuri la Melbourne.

florin mergea - horia tecau - australian open 2015Zi splendidă pentru tenisul românesc masculin la Australian Open. Ambii români aflați pe tabloul principal de dublu masculin, s-au calificat în sferturi de finală.

După ce alături de britanicul Dominic Inglot, a reușit să elimine în optimi perechea americană formată din frații Bryan, principalii favoriți la Australian Open, Florin Mergea se va duela în sferturi de finală cu românul Horia Tecău care face pereche cu olandezul Jean Julien Rojer.

Primii care au ajuns în sferturi de finală au fost Tecău și Rojer. Favoriți 6 la Australian Open, Tecău și Rojer au pierdut primul set cu 3-6, după care s-au impus în setul doi cu 7-5, iar în setul decisiv au tremurat serios până în tie break unde au avut câștig de cauză cu 7-4.

Bomba zilei a fost detonată de Florin Mergea și Dominic Inglot. Cei doi i-au eliminat fără drept de apel, în două seturi, pe principalii favoriți la Australian Open 2015, frații Bryan. Cei mai buni jucători de dublu din lume, care au câștigat de șase ori turneul de la Melbourne. Florin Mergea și Dominic Inglot s-au impus în două seturi, scor 7-6(7-4), 6-3.

Astfel că după finala pierdută la Auckland pe 17 ianuarie, Florin Mergea și Dominic Inglot confirmă forma bună la început de 2015 și acced în sferturi de finală la Australian Open.

Ironia sorții face ca Florin Mergea și Horia Tecău să lupte în sferturi, unul împotriva celuilalt, alături de partenerii lor, pentru a accede în semifinale.

Este un meci care pe care, din care, 100% un român va ajunge în semifinale la dublu masculin la Australian Open 2015. Lucru care este de bun augur pentru tenisul masculin românesc.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata