Breaking news

HCM Minaur Baia Mare și-a adjudecat Cupa României

loading...

După 16 ani de pauză, HCM Minaur Baia Mare bifează un nou trofeu. Băimărenii și-au adjudecat duminică, Cupa României la handbal masculin, după ce a învins echipa Energia Tg. Jiu. 

hcm minaur baia mareHCM Minaur Baia Mare a reușit să-și adjudece trofeul în finala cu Energia Târgu Jiuk, disputată pe teren propriu, cu scorul de 31-25 (11-9).

„Energia nu îşi merită locul din clasament, este o echipa care poate învinge pe oricine şi joacă un handbal frumos. Am avut ceva emoţii în finală, dar fanii ne-au purtat spre victorie. Mulţumesc aşadar suporterilor, au creat o atmosfera fantastică pe care nu o voi uită în viaţa mea”, a declarat  Lars Walther, antrenor Minaur Baia Mare.

Cel mai bun jucător al finalei a fost veteranul de 37 ani, Nikola Eklemovici. Fost coleg cu Marian Cozma la Vezsprem în echipa ce cucerea Cupa Cupelor în 2008, sârbul naturalizat de unguri a înscris 8 goluri şi a oferit numeroase pase decisive coechipierilor.

”Încă nu făceam handbal în urmă cu 16 ani la precedentul trofeu din istoria clubului. E totodată şi primul meu trofeu de când fac handbal. E greu să exprim în cuvinte cât de bucuros şi mândru sunt de ceea ce am realizat la Baia Mare . Mă bucur că fac parte din această generaţie care reînvie spiritul Minaurului”, a spus Daniel Beră, jucător HCM Minaur Baia Mare.

HC Odorhei a intrat în posesia medaliilor de bronz ale competiţiei, după ce campioană HCM Constanţa, şi deţinătoarea trofeului, a boicotat finală mică.

Înfiinţat în 1974, Minaur este primul club exclusiv de handbal din România. În 1985 şi 1988, băimărenii câştigau Cupa Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF) cu o generaţie de aur creată de Lascăr Până, cel care da numele sălii polivalente din localitate.

Ultimele trofee cucerite de băimăreni datau din 1999, atunci când gruparea reuşea eventul în Liga Naţională. Este a şasea cupa din istoria clubului, care o egalează astfel la trofee pe HCM Constanţa. Cea mai titrată echipa din handbalul românesc rămâne însă în continuare Steaua, cu nouă cupe câştigate de-a lungul istoriei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata