Breaking news

Hănescu amendat pentru că a scuipat la Wimbledon

loading...

Românul Victor Hănescu a fost amendat cu 15.000 de dolari pentru “comportament nesportiv” şi “lipsă de combativitate”, după ce a scuipat în direcţia unor spectatori, vineri, în setul decisiv al meciului cu germanul Daniel Brands, din turul al treilea al competiţiei, au anunţat organizatorii.

hanescuÎn setul cinci, Hănescu a încercat să tragă de timp după ce a acuzat probleme medicale în setul patru, pentru a-i forţa pe arbitri să amâne partida pentru sâmbătă. Aceste gesturi ale lui Hănescu nu au fost pe placul publicului londonez care a început să îl susţină şi mai puternic pe Brands, locul 98 ATP. După ce la începutul gameului trei din setul decisiv Hănescu a fost penalizat de arbitru pentru comportament nesportiv, camerele care transmiteau meciul l-au surprins pe sportivul român înjurând în limba română mai mulţi spectatori. După ce i-a cerut arbitrului partidei să intervină pentru calmarea spiritelor, iar acesta nu a făcut-o, Hănescu a făcut intenţionat patru greşeli de picior, după care s-a îndreptat spre centrul terenului. Hănescu a întins mâna spre arbitru pentru a anunţa că renunţă la meci. Acesta, vizibil mirat de hotărârea sportivului român, nu a întors gestul şi l-a căutat din priviri pe supervizorul partidei. Ulterior, Hănescu l-a salutat pe Brands, iar publicul a izbucnit în urale că sportivul german a acces în optimile de finală de la Wimbledon.

Purtătorul de cuvânt al All England Club a spus: “Arbitrul a văzut incidentul. S-a emis o încălcare a codului, pentru comportament nesportiv”. “Raportul său va fi luat în considerare, împreună cu cele de la eventuali alţi martori, vor fi analizate imaginile şi se va lua o decizie”, a adăugat el.

Pentru comportamentul nesportiv, Victor  este pasibil de o amendă de maxim 6.000 de lire sterline.

Incidentul Hănescu este cel mai controversat înregistrat la Wimbledon din 1995, când  americanul Jeff  Tarango s-a certat cu arbitrul Bruno Rebeuh şi a refuzat să mai joace. Ulterior, i s-a interzis participarea la următorul campionat.

Un purtător de cuvânt al Scotland Yard a declarat că patru bărbaţi au fost interogaţi pentru tulburarea liniştii publice după ce Hănescu s-a plâns unor ofiţeri de poliţie. “Poliţia a fost chemată la terenul 18 pentru tulburarea ordinii. Patru tineri au fost reţinuţi, Cu toţii au fost duşi la o secţie de poliţie pentru tulburarea liniştii”, a spus unul dintre purtărorii de cuvânt al Scotland Yard.

Ulterior, un purtător de cuvânt al All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a declarat că reţinerea celor patru persoane nu are legătură cu altercaţia cu sportivul.

Meciul tenismanului Victor Hănescu, din turul al treilea de la Wimbledon, s-a terminat la scorul de 6-7, 6-7, 7-6, 6-3, 3-0 în favoarea lui Brands, când Hănescu s-a retras, după ce în setul trei a avut patru mingi de meci.

Conform ziarului Daily Nail, Hănescu ar putea primi interdicție pe viață la Wimbledon, în urma gestului nesportiv din turul al III lea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata