Hănescu amendat pentru că a scuipat la Wimbledon

loading...

Românul Victor Hănescu a fost amendat cu 15.000 de dolari pentru “comportament nesportiv” şi “lipsă de combativitate”, după ce a scuipat în direcţia unor spectatori, vineri, în setul decisiv al meciului cu germanul Daniel Brands, din turul al treilea al competiţiei, au anunţat organizatorii.

hanescuÎn setul cinci, Hănescu a încercat să tragă de timp după ce a acuzat probleme medicale în setul patru, pentru a-i forţa pe arbitri să amâne partida pentru sâmbătă. Aceste gesturi ale lui Hănescu nu au fost pe placul publicului londonez care a început să îl susţină şi mai puternic pe Brands, locul 98 ATP. După ce la începutul gameului trei din setul decisiv Hănescu a fost penalizat de arbitru pentru comportament nesportiv, camerele care transmiteau meciul l-au surprins pe sportivul român înjurând în limba română mai mulţi spectatori. După ce i-a cerut arbitrului partidei să intervină pentru calmarea spiritelor, iar acesta nu a făcut-o, Hănescu a făcut intenţionat patru greşeli de picior, după care s-a îndreptat spre centrul terenului. Hănescu a întins mâna spre arbitru pentru a anunţa că renunţă la meci. Acesta, vizibil mirat de hotărârea sportivului român, nu a întors gestul şi l-a căutat din priviri pe supervizorul partidei. Ulterior, Hănescu l-a salutat pe Brands, iar publicul a izbucnit în urale că sportivul german a acces în optimile de finală de la Wimbledon.

Purtătorul de cuvânt al All England Club a spus: “Arbitrul a văzut incidentul. S-a emis o încălcare a codului, pentru comportament nesportiv”. “Raportul său va fi luat în considerare, împreună cu cele de la eventuali alţi martori, vor fi analizate imaginile şi se va lua o decizie”, a adăugat el.

Pentru comportamentul nesportiv, Victor  este pasibil de o amendă de maxim 6.000 de lire sterline.

Incidentul Hănescu este cel mai controversat înregistrat la Wimbledon din 1995, când  americanul Jeff  Tarango s-a certat cu arbitrul Bruno Rebeuh şi a refuzat să mai joace. Ulterior, i s-a interzis participarea la următorul campionat.

Un purtător de cuvânt al Scotland Yard a declarat că patru bărbaţi au fost interogaţi pentru tulburarea liniştii publice după ce Hănescu s-a plâns unor ofiţeri de poliţie. “Poliţia a fost chemată la terenul 18 pentru tulburarea ordinii. Patru tineri au fost reţinuţi, Cu toţii au fost duşi la o secţie de poliţie pentru tulburarea liniştii”, a spus unul dintre purtărorii de cuvânt al Scotland Yard.

Ulterior, un purtător de cuvânt al All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a declarat că reţinerea celor patru persoane nu are legătură cu altercaţia cu sportivul.

Meciul tenismanului Victor Hănescu, din turul al treilea de la Wimbledon, s-a terminat la scorul de 6-7, 6-7, 7-6, 6-3, 3-0 în favoarea lui Brands, când Hănescu s-a retras, după ce în setul trei a avut patru mingi de meci.

Conform ziarului Daily Nail, Hănescu ar putea primi interdicție pe viață la Wimbledon, în urma gestului nesportiv din turul al III lea.

292 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*