Breaking news

Handbalistele tricolore, rebrănduite în războinice Dace

loading...

Echipa naţională de handbal a României se rebranduieşte cu ocazia Trofeului Carpaţi. Suporterii clujeni sunt invitaţi să scoată dacul din ei la meciul de vineri contra campioanei mondiale Brazilia.

aurelia bradeanu - razboinicaCăpitanul Aurelia Brădeanu a fost prima jucătoare care a intrat în rolul de războinică Dacă. Îmbrăcată după portul tradiţional de acum două mii de ani, Mika i-a invitat pe suporterii să susţină echipa naţională la Trofeul Carpaţi şi la barajul pentru Mondiale cu Serbia din această vară.

„Nu mă aşteptam să îmbrac vreodată o astfel de costumaţie, dar este foarte interesant. Îi invit pe suporteri să vină în număr cât mai mare la sală să ne susţină şi le promitem un handbal de calitate. Este un Trofeu Carpaţi puternic şi util în perspectiva brajului cu Serbia” a declarant căpitanul Aurelia Brădeanu.

Naţionala de handbal va avea de acum ca mascotă, un DAC, stindarul de luptă va fi lupul dacic, iar suporterii vor primi căciuli speciale.

În viitorul apropiat se vor pune în vânzare şi tricouri pentru fani cu design tematic.

Federaţia Română de Handbal a fost sprijinită în această campanie de Mugur Pop, alias Gerula un personaj inedit care şi-a construit lângă Cluj o tabăra de pregătire a noilor daci.

Acesta speră să le insufle jucătoarelor spiritul războinicilor din antichitate.

Există o paralelă între daci şi handbal

La vremea aceea erau războaie, acum sunt meciuri. Soldaţii aveau un cod de onoare, în sport se numeşte fair-play. În viaţă şi la război îţi pui în valoare calităţile şi abilităţile, înveţi să ţii cont de omul de lângă ţine, să evaluezi oponentul, să faci o strategie bună şi să câştigi în final” a declarat Mugur Pop, alias Gerula.

Tricolorele vor avea şi un imn special – Căciulă, creat iniţial de Ioan Hagiu şi interpretat acum de Virgil Ianţu şi Adrian Despot.

Antrenamente cu ochii închişi

Suedezul Tomas Ryde şi-a câştigat deja respectul şi simpatia elevelor sale graţie metodelor sale moderne de pregătire. Pentru a crea o echipa unită, selecţionerul României le-a pus pe elevele sale să alerge prin sala cu ochii închişi – ghidate doar de către o altă coechipieră.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata