Breaking news

Federația Română de Handbal schimbă sistemul competițional intern

loading...

Consiliul de Administraţie al FRH a votat noul sistem competiţional care va revoluţiona Ligile Naţionale feminine și masculine. Campioanele și echipele retrogradate, vor fi decise în urma unui play-off, și play-out.

handbal romaniaFRH vrea să revoluționeze campionatele interne de handbal feminin și masculin prin adoptarea unui sistem competițioal mai atractiv.

Handbalul românesc a decis să treacă la un sistem cu play-off şi play-out, unul la modă în alte campionate din Europa. Urmare a acestei decizii, campioana, participantele în cupele europene, dar şi formaţiile care vor retrograda să fie decise chiar în ultima săptămână.

Atât la masculin, cât şi la feminin, Liga Naţională va începe cu câte 12 echipe la start, iar după un sezon regulat cu 22 de etape se va trece la „decisive“.

Primele şase formaţii vor urca în play-off şi se vor bate pentru titlu şi cupele europene, iar celelalte şase vor încerca să evite retrogradarea.

Şi turneul final al Cupei României va trece la un nou format, cu 16 formaţii! Se va disputa într-o săptămână, ca la Mondiale, în sistem eliminatoriu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata