Breaking news

Halep, furată la Wimbledon de același arbitru din finala Roland Garros

loading...

Kader Nouni, arbitrul care a dezavantajat-o pe Simona Halep în finala de la Roland Garros, i-a furat româncei, o minge importantă în semifinala de la Wimbledon.

Kader Nouni si simona halepCoincidență sau nu, francezul Kader Nouni a arbitrat ultimele două partide de Grand Slam jucate de Simona Halep, pe care românca le-a și pierdut.

După finala de la Roland Garros, în care a arbitrat execrabil și a favorizat-o pe față pe Maria Sharapova, Kader Nouni a repetat greșelile și în semifinala Halep-Bouchard de la Wimbledon.

Și de astă dată, arbitrul a dezavantajat-o clar pe româncă. A fost o semifinală extrem de ciudată și dubioasă. Halep și-a luxat glezna stângă în primul set la scorul de 2-2, fapt ce i-a redus considerabil nivelul de joc.

Colac peste pupăză, în tie-break, la scorul de 3-2, când Simona Halep trebuia să servească de două ori, arbitrul de scaun, Kader Nouni întrerupe meciul pe motiv că unei babete spațiale i se făcuse rău în tribună.

Bătrâna a tot discutat cu organizatorii şi nici nu s-a clintit din scaun, lucru extrem de bizar! Abia când a venit poliția, bătrâna a acceptat să fie scoasă din arenă.

simona halep accidentare wimbledonÎnsă este foarte ciudată decizia arbitrului de a întrerupe meciul atâta timp tocmai când Halep intrase în avantaj şi era în control. Și în timp ce arbitrul era preocupat să facă pe medicul de urgență, antrenorul lui Bouchard a profitat să îi dea chiar indicaţii din lojă, fără că Nouni să observe.

Pauza care a durat circa 7 minute, timp în care spectatoarea bolnavă refuza să se ridice de pe scaun, a scos-o din ritm pe Halep, care în cele din urmă a pierdut setul în tie-break.

Și asta nu a fost tot, arbitrul franceză a făcut un lucru extrem de urât. A furat-o pe româncă, la 3-1 pentru Bouchard în setul 2 şi 30-30 pe serviciul Simonei Halep. Kader Nouni a văzut o minge afară trimisă de româncă, deşi tuşierul o acordase în teren. Simona Halep a cerut challenge, mingea s-a dovedit a fi fost în teren, dar punctul s-a repetat întrucât arbitrii s-au contrazis. Aici s-a jucat soarta game-ului dar și a meciului. Halep a repetat punctul dar din păcate a pierdut game-ul.

Arbitrul de scaun a intervenit eronat doar ca să o facă pe româncă să piardă. ”Greșelile” arbitrului francez, bătrâna căreia i s-a făcut brusc rău în tribune la 10 minute de la debutul meciului și care refuza să plece, aruncă multe semne de întrebare asupra corectitudinii semifinalei jucate de Simona Halep cu Eugenie Bouchard la Wimbledon.

Probabil că nu s-a dorit ca Halep să ajungă în finală, cum nici la Roland Garros nu s-a dorit ca românca să câștige.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata