Breaking news

Greșeală uriașă de arbitraj la Indian Wells. Thanasi Kokkinakis, la un pas să piardă meciul din cauza arbitrilor

loading...

Australianul Thanasi Kokkinakis a fost la un pas să piardă meciul cu Juan Monaco, din turul trei la Mastersul de la Indian Wells, deși îl câștigase. Și asta din cauza unei greșeli uriașe de arbitraj.

Thanasi KokkinakisGreșelile uriașe de arbitraj de la Indian Wells îl puteau elimina pe australianul Thanasi Kokkinakis în turul trei, deși jucătorul câștigase pe drept partida.

Și toate astea din cauza unei mingi greșite, dată bună de arbitrii și a faptului că niciun jucător nu mai avea challengeruri disponibile.

Thanasi Kokkinakis a câștigat primul set cu 6-2, l-a pierdut pe al doilea cu 5-7, astfel că s-a ajuns în setul decisiv. Unde, australianul la scorul de 5-4, pe propriul serviciu, când avea avantaj, a câștigat meciul pentru că argentinianul Juan Monaco a returnat afară mingea.

Însă, stupoare, nici arbitrul de linie și nici cel de scaun Mohamed Lahyani, nu au văzut mingea în out și au dat-o drept bună.

Australianul nu a putut să conteste decizia pentru că nu mai avea niciun challenge.

Însă, reluarea oficială a televiziunii americane, cu sistemul Hawk-Eye, a arătat că mingea lui Juan Monaco a aterizat pe culoarul de dublu, deci, afară și în mod normal australianul de 18 ani trebuia să câștige partida cu 6-4 în decisiv.

Însă, nici spectatorii, nici jucătorii, sau arbitrii nu au putut vedea reluarea oficială a televiziunii americane.

Astfel că australianul și-a pierdut apoi serviciul, Monaco a egalat scorul la 5-5, apoi a trecut în față pe propriul serviciu și cu multă greutate, Thanasi Kokkinakis a trimis meciul în tie-break, unde fiecare din jucători au mai primit câte un challenger.

Australianul a debutat cu mini break în tie-break, a condus apoi cu 2-0, și-a pierdut al doilea serviciu, dar a făcut din nou re-break la 3-2, ca mai apoi la 6-4 să rateze pe propriul serviciu o nouă minge de meci.

Argentinianul a urmat la serviciu, a returnat mingea în fileu și Thanasi Kokkinakis a câștigat a doua oară partida. În această partidă s-a dovedit cât de util este acest sistem Hawk-Eye de verificare a mingilor, date bune de arbitrii.

Thanasi Kokkinakis, locul 124 mondial, prezent în premieră pe tabloul principal de la Indian Wells, reușește să acceadă în turul patru, deși a avut împotriva lui, arbitrii.

Victoria e cu atât mai mare cu cât în setul trei la scorul de 1-0, australianului i s-a făcut rău și a chemat atât fizioterapeutul cât și medicul oficial al turneului. După o pauză de 7 minute, și de examinări și discuții cu cei doi, australianul și-a reluat jocul.

Calificarea în turul patru la Indian Wells îi asigură australianului 90 de puncte ATP și un cec în valoare de 59.185 de dolari.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata