Breaking news

Gheorghiță Ștefan, devine medaliat olimpic cu bronz la opt ani distanță de la Olimpiada din Beijing

loading...

După opt ani de la organizarea Jocurilor Olimpice la Beijing, luptătorul român Gheorghiță Ștefan va primi medalia de bronz întrucât uzbekul Soslan Tighiev, cel care îl învinsese în meciul decisiv, a fost găsit dopat și a fost deposedat de medalie.

stefan-gheorghitaFederația Internațională de Lupte a anunțat luni pe site-ul oficial că medalia va fi atribuită sportivului român. Astfel că palmaresul României la Olimpiada din Beijing crește cu încă o medalie, 4 medalii de aur, 1 de argint și 4 de bronz.

”A 34-a medalie olimpică pentru România la lupte! Ștefan Gheorghiță este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, ediția 2008! Vestea bună a venit astăzi de la UWW, care a anunțat mai multe modificări ale clasamentelor din cauza unor sportivi depistați pozitiv. Este un rezultat mare, pentru un sportiv excepțional! Felicitări Ștefan Gheorghiță! Hai România!”, a scris președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, pe pagina sa de Facebook.

Gheorghiță Ștefan a fost învins de Tighiev în optimile categoriei 74 kg, la lupte libere. Românul fusese întrecut în meciul pentru bronz de belarusul Murad Gaidarov.

În noua configurație, anunțată de forul mondial, rusul Buvaisar Saitiev rămâne cu aurul, Gaidarov a luat argintul, iar bronzul a revenit bulgarului Kiril Terziev și românului Gheorghiță Ștefan.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata