Breaking news

Ghana în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

loading...

Echipa de fotbal a statului Ghana a învins SUA cu scorul de 2-1, sâmbătă seara, la Rustenburg, în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud, şi va juca în sferturile de finală cu Uruguay.

ghana-suaAfricanii au deschis scorul prin Kevin-Prince Boateng (5), Landon Donovan a egalat după pauză (62, penalty), dar Asamoah Gyan a adus golul victoriei Ghanei în prelungiri (93).

Ghanezii, singurii reprezentanţi ai Continentului Negru rămaşi în competiţie, au controlat jocul încă din start, dar prima ocazie de poartă a aparţinut americanilor, prin Dempsey, care a tras de la distanţă, fără a-i pune probleme portarului Kingson. Pe contra care a urmat, Kevin-Prince Boateng a luat acţiunea pe cont propriu şi a şutat la colţul scurt, fără speranţe pentru portarul Howard: 0-1 (5).

Americanii au fi putut egala chiar în debutul părţii secunde, dar Kingson a salvat golul în faţa lui Feilhaber (47).

Un succes deosebit pentru Ghana, care a reuşit astfel să egaleze cea mai bună performanţă a unei echipe africane, sferturi de finală, reuşită de Camerun în 1990 şi Senegal în 2002.

Ghana, cvadruplă campioană a Africii, este doar pentru a doua oară la Cupa Mondială şi a eliminat SUA şi la ediţia precedentă, învingând-o cu 2-1 în ultimul meci din grupă. În optimi la CM 2006, Ghana a fost întrecută de Brazilia cu scorul de 3-0.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata