Breaking news

Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat în finala la turneului de tenis de la Stuttgart

loading...

Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat sâmbătă, în finala la turneului de tenis de la Stuttgart, competiție dotată cu premii totale în valoare de 642,070 euro.

florin mergea - rohan bopannaFlorin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat sâmbătă seară, în premieră în finala turneului ATP 250 de la Stuttgart.

Perechea româno-indiană a avut nevoie de 71 de minute de joc, pentru a se impune în trei seturi în fața cuplului format din Marcin Matkowski și Nenad Zimonjic.

După ce au câștigat primul set cu 6-3, Mergea și Bopanna au pierdut setul doi în tie-break cu 6-8, după ce rataseră o minge de meci.

S-a ajuns în cele din urmă la super tie-break unde românul și indianul s-au impus în fața favoriților doi ai turneului, cu scorul de 10-7.

Florin Mergea și Rohan Bopanna mai câștigaseră în fața perechii Matkowski/Zimonjic în finala turneului Masters de la Madrid, în luna mai, cu 6-2, 6-7 (5), 11-9.

În finala de duminică de la Stuttgart, Florin Mergea și Rohan Bopanna vor juca cu perechea Alexander Peya (Austria)/Brunos Soares (Brazilia), favoriți trei în turneul de dublu.

Calificarea în finală le asigură 16.700 euro și 150 de puncte ATP, iar dacă vor învinge, vor pleca acasă cu un cec în valoare 31.770 de euro și cu câte 250 puncte ATP fiecare.

Florin Mergea și Rohan Bopanna au cucerit împreună în 2015 turneul Masters de la Madrid, dar au și o finală pierdută la Casablanca.

Românul are în palmares patru titluri. Primul cucerit în 2013 alături de cehul Lukas Rosol, la Viena, al doilea în 2014 alături austriacul Oliver Marach la Vina del Mar în Chile, al treilea alături de croatul Marin Draganja la Hamburg în 2014.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata