Breaking news

Florin Mergea și Oliver Marach au câștigat turneul de dublu de la Vina del Mar din Chile

loading...

Florin Mergea și Oliver Marach, au câștigat duminică, turneul probei de dublu masculin din cadrul turneului ATP de tenis Vina del Mar din Chile, dotat cu premii în valoare de 485,760 de dolari.

florin mergea si oliver marachRomânul Florin Mergea începe cum nu se poate mai bine anul 2014.

Florin Mergea și austriacul Oliver Marach au reușit să câștige primul lor titlu ATP, la dublu, din carieră. Perechea româno-austriacă s-a impus duminică, în finală, în fața perechii formate din Juan Sebastian Cabal și Robert Farah.

Mergea și Marach s-au impus în două seturi, scor 6-3, 6-4, adjudecându-și astfel trofeul de dublu masculin.

Este al doilea titlu ATP la dublu, din cariera de seniori, pe care românul îl câștigă. Primul a fost în 2013 alături de cehul Lukas Rosol la Viena, la Erste Bank Open.

Pentru câștigarea turneului de dublu, Florin Mergea și Oliver Marach vor primi 23.500 de dolari și 250 de puncte ATP.

Alături de austriacul Oliver Marach, românul a mai cucerit două titluri de dublu în turneele challenger de la Geneva și Rennes, în 2013.

Florin Mergea s-a născut pe  26 ianuarie 1985 la Craiova. Olteanul a reușit ca la doar 14 ani să se claseze pe locul I la dublu, împreună cu Horia Tecău, la europenele pentru juniori de la San Remo.

În anul 2002, Florin Mergea și Horia Teăcu au câștigat turneul de dublu de la Wimbledon juniori, și tot în același an au fost finaliști la dublu la Australian Open. În 2002, împreună cu Horia Tecău, Mergea a cîștigat și Orange Bowl la dublu.

În anul 2003, Florin Mergwa a fost campion la simplu și la dublu la Wimbledon juniori, finalist la simplu și dublu juniori la Australian Open.

În prezent, Florin Mergea se clasează pe locul 58 în ierarhia mondială ATP de dubu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata