Breaking news

Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat turneul de dublu la BRD Năstase Țiriac Trophy 2016

loading...

Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat pentru prima dată în carieră, titlul probei de dublu masculin la BRD Năstase Țiriac Trophy. Românii i-au învins în finală pe Chris Guccione/Andre Sa.

mergea - tecau - brd 2016Horia Tecău și Florin Mergea, principali favoriți la turneul de la București, care în premieră au făcut pereche la BRD Năstase Țiriac Trophy, și-au adjudecat trofeul luni, după ce duminică, finala a fost întreruptă din cauza ploii.

Românii s-au impus la Arenele BNR din București, cu scorul de 7-5, 6-4 în fața perechii formate din Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia), după 73 de minute de joc.

Astfel că pentru al doilea an consecutiv trofeul la dublu masculin este cucerit de doi români. În 2016, Adrian Ungur și Marius Copil au câștigat turneul de dublu.

România a avut pentru al cincilea an consecutiv un reprezentant în finala de dublu la BRD Năstase Țiriac Trophy.

Horia Tecău deține un record insolit la dublu, patru victorii la București cu patru parteneri diferiți, în 2012 alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2013 alături de belarusul Max Mirnîi, în 2014 alături de olandezul Jean-Julien Rojer, iar în 2016 alături de Florin Mergea (anul trecut nu a participat).

Tecău are 28 de titluri cucerite la dublu, dar și 16 finale pierdute, în timp ce palmaresul lui Mergea cuprinde 6 titluri câștigate și alte 6 finale jucate (una anul acesta, la Sydney).

Tecău și Mergea au fost răsplătiți cu 25.070 de euro și 250 de puncte ATP, iar învinșii au fost recompensați cu 13.170 euro și 150 de puncte ATP.

Aceasta a fost ultima ediție a BRD Năstase Țiriac Trophy, întrucât din lipsa unei arene care să permită găzduirea turneului, Ion Țiriac a mutat competiția la Marbella pentru următorii doi ani.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata