Breaking news

Florin Mergea a câștigat turneul de dublu ATP Masters de la Madrid

loading...

Florin Mergea și Rohan Bopanna au câștigat duminică, turneul de dublu masculin din cadrul turneului ATP Masters 1000 de puncte de la Madrid, patronat de românul Ion Țiriac.

florin mergeaFlorin Mergea a câștigat duminică, pentru prima dată în carieră un turneu Masters. Românul s-a impus în finală, alături de partenerul său de dublu, Rohan Bopanna.

Prezent în premieră pe tabloul principal de dublu masculin de la Madrid Open, Florin Mergea a reușit cea mai mare performanță din carieră.

Florin Mergea și Rohan Bopanna au câștigat primul set al finalei disputate cu perechea formată din  Marcin Matkowski și Nenad Zimonjic, cu 6-2, apoi au cedat la limită setul doi, în tie-break cu 5-7.

Astfel că învingătorii s-au decis în super-tie-break. Unde perechea româno-indiană a condus cu 6-0, a fost egalată apoi la 7-7, și mai apoi au fost la un pas de a pierde finala, fiind nevoiți să anuleze adversarilor la scorul de 8-9, o primă minge de meci.

Bopanna a servit impecabil, a reușit egalarea scorului la 9-9, după care a trecut în avantaj 10-9, pe al doilea serviciu. La acest scor, adversarii au servit și spre norocul perechii româno-indiene, au dat mingea afară, iar Florin Mergea a ridicat mâinile în aer în semn de victorie întrucât a văzut că mingea a aterizat în afara terenului.

Și după o oră și 24 de minute de joc, Florin Mergea și Rohan Bopanna au câștigat finala turneului ATP Masters de la Madrid.

Este primul lor trofeu câștigat la doar o lună de când au început să joace, timp în care au mai bifat și o finală ATP 250 de la Casablanca.

Rezultate obținute de Florin Mergea și Rohan Bopanna la turneul de la Madrid:

Primul tur: Florin Mergea și Rohan Bopanna – Marin Draganja și Henri Kontinen – 5-7, 6-7(7-5), 10-6

Optimi de finală: Florin Mergea și Rohan Bopanna – Nicolas Mahut și Edouard Roger-Vasselin – 6-4, 4-6, 10-5

Sferturi de finală: Florin Mergea și Rohan Bopanna – Juan Sebastian Cabal și Adrian Mannarino – 6-3, 6-2

Semifinale: Florin Mergea și Rohan Bopanna – Marcel Granollers și Marc Lopez – 6-7(4-7), 6-3, 11-9

Finală: Florin Mergea și Rohan Bopanna – Marcin Matkowski – Nenad Zimonjic – 6-2, 6-7(5-7), 11-9.

Cucerirea trofeului la dublu la Madrid, le asigură lui Mergea și Bopanna un premiu de 247,560 de euro și câte 1000 de puncte ATP.

În timp ce finaliștii, Marcin Matkowski și Nenad Zimonjic vor împărți cecul de 121.200 de euro și câte 600 puncte ATP.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata