Breaking news

Flavia Pennetta a câștigat US Open 2015. E primul turneu de Grand Slam cucerit de italiancă

loading...

Flavia Pennetta a câștigat sâmbătă seară, turneul de tenis US Open 2015. Italianca reușește astfel să își treacă în palmares, la 33 de ani, primul turneu de Grand Slam. În discursul de la premieră, Pennetta a anunțat că se retrage din tenis și că finala jucată cu Vinci a fost ultimul meci al ei de la US Open.

flavia pennetta - us openFlavia Pennetta se retrage în glorie. După ce a devenit în premieră Regină la US Open, italianca a anunțat că pune racheta în cui și renunță la tenis.

Pennetta a controlat autoritar finala cu compatrioata sa Roberta Vinci. Aceasta a fost extrem de obosită după partida fantastică cu Serena Williams din semifinale.

Doar o oră și 33 de minute a durat finala de la US Open, Flavia Pennetta impunându-se clar în două seturi, scor 7-6(7-4), 6-2 în fața lui Roberta Vinci.

Pentru adjudecarea trofeului la US Open, Flavia Pennetta va primi 2000 de puncte WTA și un cec fabulos în valoare de 3,3 milioane de dolari.

Cele 2000 de puncte WTA o vor propulsa de luni pe locul 8 mondial, cel mai bun din întreaga ei carieră, și va participa și la Turneul Campioanelor de la Singapore.

În timp ce Roberta Vinci, aflată și ea la prima finală de Grand Slam din carieră, pleacă acasă cu un cec în valoare de 1,6 milioane de dolari și 1300 puncte WTA care o urcă pe locul 19 mondial.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata