Breaking news

Festival de Handbal pe Plajă la Mamaia

loading...

Federaţia Română de Handbal a organizat în weekend, pe plaja din Mamaia, un Festival de Handbal pe Plajă la care au participat 11 echipe la masculin şi cinci la feminin.

handbal masculinLa festival, au concurat şi echipele naţionale de tineret (feminine şi masculine U19), care vor participa la Campionatul European din Spania, în perioada 26 iunie – 5 iulie, concursul de la Mamaia fiind astfel şi un bun prilej de verificare.

Ambele finale au avut nevoie de lovituri de departajare. La feminin, naţională de tineret s-a impus în faţă celor de la Neptun Constanţa, iar la masculin veteranii de la HCP Constanţa au realizat supriză în faţă reprezentativei de tineret a României.

Echipe participante:
Feminin – CSS 1 Constanţa 1, CSS1 Constanţa 2, Neptun, România 1 şi România 2.
Masculin – România 1, România 2, Gambier Constanţa, CS Năvodari, Fantastici
Constanţa, HCM Constanţa, CSS Medgidia, Axiopolis Cernavodă, CSS1 Constanţa, HCP
Constanţa (veteran) şi EVO Bucureşti.

Training cu lector EHF

Pentru a dezvolta handbalul pe plajă din România, Federaţia Europeană ne-a trimis în aceste zile pe litoral un antrenor specialist. Turcul Burak Tezcan a făcut cursuri teoretice şi practice (iniţiere, pregătire fizică şi tactică, noţiuni de regulament) cu antrenorii români şi a supervizat apoi competiţia.

”Handbalul pe plajă în România are un mare potenţial. Faţă de anul trecut, observ deja progrese considerabile în rândul jucătorilor că tehnică şi tactică. Dacă se vor organiza mai multe competiţii în anii următori şi va există infrastructură, România poate deveni o forţă în beach handball”, a declarat oficialul EHF.

Aihan Omer a premiat campionii de la mini-handbal

Aflat în vacanţă, selecţionerul naţionalei masculine de handbal indoor a asistat la mai multe partide de la Festivalul de Handbal pe Plajă. Omer i-a premiat totodată pe campionii naţionali de mini handbal de la Happy Kids Medgidia, printre care s-a aflat şi nepotul său.

”Handbalul pe plajă e un sport spectaculos şi, fiind constănţean, îmi place să îl urmăresc. Un jucător valoros de handbal poate face faţă atât indoor, cât şi pe nisip. La handbal în sala, suntem pe un drum bun cu naţională masculină şi ne dorim să revenim unde am fost cândva. Deşi avem drum lung de parcurs şi ne trebuie răbdare, eu sunt optimist că pot readuce România la o ediţie a Jocurilor Olimpice”, a precizat Aihan Omer.

Handbalul pe plajă, condus de o campioană a Italiei

O fostă mare jucătoare de handbal, Nicoleta Ivan a primit de la preşedintele Alexandru Dedu sarcina de a dezvoltă handbalul pe plajă în România. Jucătoare şi apoi antrenoare în Italia, acolo unde a devenit campioană a Italiei la handbal pe plajă cu formaţia din Salerno, Nicoleta Ivan a explicat strategia FRH în beach handball pentru anii următori.

„În 1998, pe când activam în Italia, am ieşit campioană naţională încă din primul meu an de handbal pe plajă. A fost un sentiment extraordinar şi m-am îndrăgostit definitiv de acest sport. În România, suntem încă început, dar până acum totul e în grafic. În 2018 handbalul pe plajă va fi în inclus în premieră în programul Jocurilor Olimpice de Tineret, cu şanse să devină apoi sport olimpic. Obiectivul imediat este să creăm o naţională puternică cu care să participăm la această competiţie”, a precizat Nicoleta Ivan, responsabilă beach handball FRH.

Naţionalele sub 19 ani ale României au primit în acest an un wild-card din partea EHF pentru Campionatul European de la Lloret (Spania) şi vor participa astfel pentru a două oară la un turneu final internaţional după experienţă din 2014. România se află în grupa atât la feminin, cât şi la masculin, cu Rusia, Spania şi Elveţia.

Evenimentul s-a desfăşurat în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa şi Asociaţia Judeţeană de Handbal Constanţa.

handbal feminin

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata