Breaking news

Fernando Verdasco a câștigat turneul BRD Năstase Țiriac Trophy 2016

loading...

Fernando Verdasco a câștigat turneul de tenis BRD Năstase Țiriac Trophy, dotat cu premii totale de 463.520 euro, luni, la Arenele BNR din București. Ibericul l-a învins în finală pe francezul Lucas Pouille în două seturi, scor 6-3, 6-2.

Fernando VerdascoFernando Verdasco, locul 60 ATP, a câștigat în premieră, turneul de tenis de la București după ce în finala de luni l-a învins în două seturi, scor 6-3, 6-2, în 73 de minute d ejoc, pe francezul Lucas Pouille.

Francezul, în vârstă de 22 de ani și aflat pe locul 55 modnial, a bifat  prima sa finală ATP din carieră. Finala ar fi trebuit să se joace duminică, dar nu a putut avea loc din cauza ploii.

Verdasco și-a trecut în palmares al șaptelea titlu ATP la simplu (alte 13 finale jucate), precedentele trofee fiind obținute la Valencia (2004), Umag (2008), New Haven (2009), Barcelona și San Jose (2010) și la Houston (2014).

Învingătorul s-a ales cu un cec de 82.450 de euro și cu 250 de puncte ATP, în timp ce Pouille a fost recompensat cu 43.430 euro și 150 puncte ATP.

Spaniolii au câștigat cele mai multe ediții la turneul de la București, 9 la număr: Albert Montanes, David Sanchez, David Ferrer, Juan Balcells, Alberto Martin, Francisco Clavet, Alberto Berasategui, Guillermo Garcia-Lopez, Fernando Verdasco. Patru ediții au fost câștigate de francezi: Gilles Simon — 3 turneee, Florent Serra unul.  Patru trofee au și argentinienii: Juan Ignacio Chela, Jose Acasuso, Franco Davin.

Trei trofee austriecii: Jurgen Melzer, Thomas Muster, cu două. Germania (Florian Mayer), Maroc (Youness El Aynaoui), Australia (Richard Fromberg), Croația (Goran Ivanisevic), Cehia (Lukas Rosol) și Bulgaria (Grigor Dimitrov) au câte un trofeu.

Turneul de tenis de la București a fost cedat pentru următorii doi ani la Marbella.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata