Breaking news

Federația Română de Ciclism adoptă regulamentul britanic

loading...

Federația Română de Ciclism a adoptat în Adunarea Generală ordinară disputată pe 28 februarie la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, un nou regulament al forului, adoptându-se astfel sistemul aplicat de federația Britanică de Ciclism.

mae - tur ciclismÎn cadrul Adunării Generale a Federației Române de Ciclism au fost luate următoarele măsuri:

A fost adoptat noul regulament de funcționare al Federației Române de Ciclism, care a intrat în vigoare de la data de 28 februarie 2015. Setul de reglementări nou-adoptate a fost inspirat din actualul regulament al Federației Britanice de Ciclism, cu modificările de rigoare necesitate de specificul local, și este separat pentru fiecare disciplină (șosea, mountain bike, velodrom, trial, paracycling, BMX etc).

Au fost votați membrii diferitelor comisii din cadrul FRC care se vor ocupa de aspectele care privesc forul nostru: cele de selecție și coordonare a loturilor pentru diferitele discipline (șosea, velodrom, mountain bike, paracycling etc.), comisiile medicale, de organizare eveniment, de arbitrii, pentru ciclismul școlar etc. Componența acestor comisii se va face publică pe site-ul oficial al FRC în zilele următoare (federatiadeciclism.ro)

A fost aprobat calendarul competițional din 2015 cu competițiile înscrise până în momentul de față și au fost atribuite câteva campionate naționale cluburilor interesate să le organizeze. Astfel, Intersport Miercurea Ciuc va organiza Campionatele Naționale de Șosea, ProCycling Sibiu Campionatul Național de MTB XCO, AS BikeXpert Racing Team Campionatul Național de MTB XCM, iar Torpedo Zărnești pe cel de ciclocros. Deși aprobat, calendarul nu se află în forma finală și rămâne deschis pentru a putea cuprinde în acesta și organizatorii care decid pe parcursul anului că vor să desfășoare o competiție.

Pentru asigura un standard ridicat al calității activității FRC și pentru a veni în ajutorul sportivilor care își programează calendarul de curse din timp, începând cu anul viitor vom limita perioada de înscriere a competițiilor în calendarul oficial al FRC. Calendarul competițional provizoriu va putea fi consultat și descărcat începând cu zilele următoare de pe site-ul oficial al FRC (federatiadeciclism.ro)

Clubul Sportiv Sport Mania Iași, Clubul Sportiv Zini Cycling Iași și Clubul Sportiv Jitsu Zărnești au fost afiliate FRC.

Ca urmare a faptului că în evidențele Federației Române de Ciclism figurează un număr de cluburi a căror activitate a fost redusă sau chiar inexistentă în ultimii ani, am lansat două chestionare, unul pentru sportivi și unul pentru cluburi. Astfel, după centralizarea datelor, sperăm să obținem o imagine clară a situației cluburilor/secțiilor de ciclism a cluburilor sportive din România. Chestionarul poate fi descărcat de pe site-ul oficial al FRC începând de astăzi de la aceste două adrese:

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata