Breaking news

Energia Tg. Jiu s-a calificat în sferturile de finală ale FIBA EuroChallenge

loading...

Energia Târgu Jiu s-a calificat miercuri seară, în sferturile de finală ale FIBA EuroChallenge la baschet masculin, grație victoriei reușite după prelungiri în fața echipei kazahe BC Astana.

energia tg jiuEchipa de baschet masculin Energia Tg Jiu, deținătoare a Cupei României, a reușit miercuri seară, o calificare dramatică în sferturile FIBA EuroChallenge.

Gorjenii s-au impus pe teren propriu, cu scorul de  90-89, și-au asigurat câștigarea grupei și un loc în sferturi.

Meciul a fost unul foarte echilibrat pe tot parcursul său, diferența maximă, de opt puncte fiind înregistrată în minutul 28, când Energia conducea cu 53-45.

Oaspeții au controlat prima parte a meciului, iar după primul sfert aveau un avans de șase puncte, 12-18. BC Astana încă avea un avantaj de cinci puncte, 28-23, la mijlocul sfertului al doilea (15).

Gazdele au egalat, 30-30 (min. 19), iar apoi au rămas la cârma jocului până pe final. Cu 4 minute și 41 de secunde rămase din timpul de joc, Energia conducea cu 66-62, dar câteva erori au făcut ca oaspeții să se apropie și chiar să preia conducerea, cu 74-71, cu 68 de secunde rămase.

Echipa din Tg. Jiu s-a mobilizat și a egalat de două ori în ultimul minut, Watson reușind un coș de două puncte puncte, cu trei secunde înainte de sirenă, care a trimis meciul în prelungiri.

În extra-time, kazahii condus mai tot timpul, chiar și la patru puncte, dar de la 85-89, cu 1 minut și 39 de secunde, nu au mai reușit nimic, în timp ce americanul Giordan Watson a devenit eroul gorjenilor, prin cele cinci puncte înscrise, care au adus victoria cu 90-89.

În clasament, Energia ocupă primul loc, cu 9 puncte, și este virtuală câștigătoare a grupei, fiind urmată de Enel Basket Brindisi, 7 puncte, BC Astana, 7 p, Okapi Aalstar, 7 p.

Pe 24 februarie vor avea loc ultimele meciuri din grupă, Energia — Enel Basket și BC Astana — Okapi Aalstar.

Primele două clasate în cele patru grupe ale fazei Last 16 ale competiției se califică în sferturile de finală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata