Breaking news

Emil Imre a câștigat prima medalie pentru România la FOTE 2013

loading...

Emil Imre a cucerit luni, prima medalie pentru România la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013, argint în proba de 500 m la short track (patinaj viteză pe pistă scurtă).

emil imreEmil Imre a spart gheața, luni, pentru România pe patinoarul din Poiana Braşov, cucerind prima medalie a delegației țării noaste la FOTE 2013.

Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), a declarat luni că: este o medalie foarte frumoasă cea câştigată de Emil Imre. Mă bucur că dincolo de faptul că am dovedit o organizare corectă, că avem o infrastructură, acum avem şi rezultate sportive. Este foarte important să ai şi rezultate sportive, nu numai să ai infrastructură şi organizare. Spun asta pentru că toate competiţiile pe care le putem primi sunt judecate inclusiv prin prisma rezultatelor sportive. Emil Imre o să fie premiat pentru această medalie, în conformitate cu normele pe care le avem, în mod sigur.

Luni, Medal Plaza, din faţa Hotelului Aurelius din Poiana Braşov, a găzduit prima ceremonie de acordare a medaliilor la 7 probe disputate duminică şi luni în cadrul FOTE,.

Rusia şi-a tăiat partea leului la prima festivitate de premiere, cu 4 medaliaţi cu aur şi 4 de argint. Au fost medaliaţi sportivii şi sportivele din probele de slalom uriaş la schi alpin fete, 1.500 m fete şi băieţi la short track, 7,5 km fete la schi fond stilul liber, 10 km băieţi schi fond stilul liber, 500 m fete şi băieţi la short track.

La fiecare festivitate de decernare a medaliilor s-a cântat imnul ţării câştigătorului şi s-au înălţat pe catarg drapelele naţiunilor sportivilor care au urcat pe podium. Ultima premiere a serii a fost cea de la proba de 500 m la patinaj viteză pe pistă scurtă, în care Emil Imre a primit medalia de argint, prima a delegaţiei României la FOTE 2013, moment aplaudat cu căldură de cei prezenţi.

Delegaţia Rusiei conduce detaşat în clasamentul pe medalii, cu 4 de aur şi 4 de argint, după disputarea a 7 probe în primele două zile de întreceri la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, în timp ce România ocupă locul 5, la egalitate cu Marea Britanie.

Medalia câştigată de Imre este a cincea din istorie cucerită de România la FOTE. La ediţiile anterioare ale Festivalului de iarnă pentru Tineret, ţara noastră reuşise să câştige alte patru medalii, toate de bronz.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata