Breaking news

Elena Andrieş și Florin Ionuţ Croitoru, medaliați cu argint la Europenele de haltere

loading...

Elena Andrieş a cucerit 3 medalii la Campionatele europene de haltere pentru seniori de la Tirana, în timp ce Florin Ionuț Croitoru o altă medalie de argint.

Elena Andries si Florin Ionut CroitoruElena Andrieş a reuşit să smulgă 81 kg, ocupând poziţia a doua a podiumului de premiere, după italianca Genny Caterina Pagliaro cu 82 kg (bronz – Silvia Anghelova, din Azerbaidjan, cu 80 kg), în timp ce la aruncat, s-a clasat a 3-a, cu 98 kg, fiind depăşită atât de Pagliaro, cât şi de azera Silvia Anghelova, care au reuşit să ridice o haltere cu numai un kilogram mai mult. Aurul a fost câştigat de Anghelova, datorită greutăţii corporale.

La total, Andrieş a fost din nou medaliată cu bronz, cu 179 kg, la egalitate cu a doua clasată, Silvia Anghelova, dar cu 33 de grame în plus la cântarul oficial (românca are 47,88 kg, iar azera, fostă bulgăroaică – 47,55 kg). Aurul la total a fost cucerit de italianca Pagliaro, cu 181 kg.

În cadrul primei categorii a competiţiei, 48 kg, obţinând argint la stilul smuls (81 kg) şi bronz la aruncat (98 kg) şi total (179 kg).

Florin Ionuţ Croitoru a obţinut, marţi seara, o medalie de argint la Campionatele europene de la Tirana, terminând pe locul secund la stilul smuls, cu 135 kg, la categoria 62 kg, o categorie dominată de azerul de origine bulgară Valentin Hristov, triplu medaliat cu aur, cu 312 kg la total, 137 kg la smuls şi 175 kg la aruncat.

La stilul smuls, Florin Ionuţ Croitoru, 20 de ani, a intrat în întrecere la 128 kg, a continuat cu 131 kg, încheind la 135 kg, care i-a adus o binemeritată medalie de argint, după azerul Valentin Hristov, care a ridicat 137 kg din a doua tentativă, ratând la 140 kg. Medalia de bronz la acest stil a fost obţinut de moldoveanul Igor Bour – 134 kg.

În schimb, la aruncat, după ce arbitrii au acordat tentativă reuşită, cu 2-1, pentru român la 151 kg, juriul a schimbat decizia, obligându-l pe Croitoru să intre aproape imediat pe podium, pentru o nouă încercare. Complet nepregătit psihic, el a ratat total a doua oară la 151 kg, nereuşind nici măcar să aducă haltera la piept, dar a dat dovadă de calităţi morale excepţionale, întrucât a aruncat dintr-a treia tentativă 155 kg, cu care s-a clasat pe locul 4, la… 120 grame de medalia de bronz la total, cu 290 kg. Aceasta deoarece azerul Zulfugar Suleimanov, tot cu 290 kg, a câştigat la cântar, având 61,570 kg, faţă de cele 61,690 kg ale lui Croitoru.

După două zile de concurs bilanţul sportivilor români la actualele Campionate europene este de 4 medalii, obţinute de Elena Andrieş – argint la smuls şi bronz la aruncat şi total, în cadrul categoriei 48 kg, luni, şi de Florin Ionuţ Croitoru (categ. 62 kg) – argint la smuls, la categ. 62 kg.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata