Breaking news

Echipa feminină de tineret a României s-a calificat la Europenele de Handbal din Spania

loading...

Naţională feminină de tineret (U19) a obţinut biletele pentru Campionatul European din Spania după ce a câştigat grupa 3 de calificare desfăşurată în weekend, la Roman.

romania serbia - handbalTimp de două zile, tricolorele au învins la Roman, pe în Serbia, Slovaci şi Kosovo și astfel s-au calificat la pas la Campionatul European de Handbal feminin rezervat junioarelor.

Componentele generaţiei 96-97, campioane mondiale de junioare în 2014, au învins sâmbătă seară, rivala tradiţională Serbia, scor 25-17, la capătul unei prestaţii excelente.

”Un meci controlat de noi de la un capăt la altul. Echipa s-a apropiat de nivelul arătat la Campionatului Mondial de anul trecut. Atmosfera în sală a fost una deosebită, ne simţim bine la Roman. Acum, îmi doresc doar ca fetele să ia cu brio examenul de Bacalaureat să ne putem pregăti apoi liniştiţi pentru Campionatul European”, a declarat antrenorul Aurelian Roşca.

Au marcat pentru România:  Bazaliu 9, A.Ilie 6, Dindiligan 3, Ostase 3, Abed-Kader 1, Badea 1, Polocoşer 1 şi Voina 1. Antrenori Aurelian Roşca şi Gavril Kozma.

A fost un meci destul de greu, dar ne-am mobilizat încă de la început şi nu ne le-am dat nicio şansă adversarelor. Mulţumim oamenilor din sală care au făcut un spectacol deosebit. Acum visam şi la titul european de tineret”, a declarat Bianca Bazaliu, golghetera României.

În primul meci din grupe, tricolorele au bătut Slovacia cu 27-21, iar duelul contra selecţionatei din Kosovo a fost doar o formalitate. Primele două echipe din grupa se califică la turneul final.

”Felicit echipa României pentru victorie, au arătat de ce sunt numărul unu în lume la această categorie de vârstă. Au avut o apărare puternică, au alergat foarte rapid şi din păcate nu ne-au dat nicio şansă să câştigăm. Un alt motiv al înfrângerii sunt greşelile noastre tehnice, numai puţin de 17 în prima repriză. Nu este însă o tragedie, sperăm să invignem Slovacia şi să ne calificăm la Europene alături de România”, a declarat Milan Stankovic, antrenor Serbia.

Ultima medalie cucerită de România la nivelul naţionalelor de tineret datează din 2007, când Cristina Neagu&Co câştigau bronzul la Europenele din Turcia.

Campionatul European de tineret din 2015 se va desfăşura la Valencia în perioada 23 iulie – 2 august.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata