Breaking news

Echipa de fotbal CS Severin s-a desființat la trei ani de la înființare

loading...

CS Severin s-a desființat. După un an de Liga I, și la trei ani de la înființare, echipa de fotbal de pe malul Dunării a devenit istorie.

cs severinCS Severin, fostă Gaz Metan Craiova, a activat în sezonul trecut în Liga I, de unde a retrogradat. Din cauza problemelor financiare, echipa nu s-a mai înscris în Liga a II-a şi s-a desfiinţat.

Deşi se vehiculase şi varianta formării unui nou club, pentru care s-ar fi putut găsi  un loc vacant în eşalonul trei, factorii locali au renunţat la idee, iar municipiul Drobeta-Turnu Severin nu va avea în sezonul 2013-2014 nici o echipă.

Craioveanul Gheorghe Frăţică, preşedinte la CS Turnu Severin, a acuzat interesele obscure ale autorităţilor de la Dunăre, dar şi managementul defectuos de la club.

“Dacă nu au făcut niciun fel de demers până acum, cu siguranţă nu se vor înscrie. Pentru restanţe de câteva mii de euro, s-au pierdut peste 15 jucători pe care se puteau lua sute de mii de euro. Vreo 4 dintre ei au ajuns la Dinamo gratis. Eu dacă ştiam că nu e sinceritate şi că cei de la Severin aduc echipe în funcţie de interesul electoral, nu mutam niciodată Gaz Metan CFR de la Craiova. Şi acum regret decizia din urmă cu aproape trei ani”, a precizat Frăţică.

În ultimii trei ani, Severinul a desfiinţat nu mai puţin de trei echipe de fotbal! În ianuarie 2010, FC Drobeta, patronată de Cristi Burci şi Jan Ionică, era retrasă din eşalonul secund, din cauza faptului că n-a fost susţinută şi de factorii locali.

Peste alte şase luni, Primăria Severin a înfiinţat, în ultimul moment, FC Drobeta, în Liga a III-a, dar în ianuarie 2011 şi noul club avea să se desfiinţeze.

În prezent, echipa CS Severin a acumulat datorii de aproximativ 700.000 de euro şi îşi va înceta activitatea.

CS Turnu Severin a încheiat sezonul din Liga I pe locul 16 cu 32 de puncte acumulate în 34 de partide disputate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata