Breaking news

Echipa Aldoor Magic Driver din Iași va juca în Liga Campionilor la Minifotbal

loading...

După trei zile de competiție acerbă, la care au participat peste 300 de jucători din întreaga țară, trofeul a fost ridicat de formația Aldoor Magic Driver Iași care a învins în finală echipa Mav Glissando Timișoara.

La Deva s-a încheiat turneul final al minifotbalului românesc, competiție care reunește, în fiecare vară, cele mai valoroase echipe campioane locale la minifotbal.

Magic Iași a câștigat din nou campionatul național de minifotbal, dupa ce a învins cu scorul de 4-2 (2-2 după timpul regulamentar de joc) formația timișoreană. Meciul a fost echilibrat, ocaziile succedându-se de la o poartă la alta, soarta partidei fiind decisă de loviturile de la 7 metri, unde portarul ieșean, Cornel Matcabojă, a apărat două lovituri.

După prima repriză, timișorenii erau conduși cu 2-0, însă au revenit către finalul partidei, egalând și dominând destul de autoritar până la fluierul final al jocului. Specialistă în departajările de la 7 metri, formația ieșeană a câștigat astfel al patrulea titlu național.

“Acesta este cel de-al șaselea campionat național care desemnează cea mai bună echipă de minifotbal din România. În fiecare vară, cei mai buni jucători din campionatele locale organizate sub egida Federației, dintr-un total de peste 30.000 de sportivi amatori, se întâlnesc la acest turneu național al campioanelor. De data aceasta, miza a fost cu atât mai mare cu cât în premieră pentru acest frumos sport, campioana României va participa în Champions League pe plan european, competiție programată pentru primăvara anului următor, a remarcat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România.

Minifotbalul românesc este unul dintre puținele sporturi cu care țara noastră se poate mândri că este pe prim plan în Europa. Naționala României este dublă campioană europeană, iar Răzvan Burleanu a fost ales, în primăvară, președinte al forului european de specialitate.

Înainte să plece în periplul său european, campioana Aldoor Magic Driver Iași va avea de disputat SuperCupa României, în compania câștigătoarei Cupei României la Minifotbal, ediția 2012, formația sibiană Juventus.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata